Utan media kan du inte starta ett krig : handledning i intellektuellt självförsvar (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2010-09-20
Förlag
JOR-förlag
Dimensioner
214 x 135 x 15 mm
Vikt
380 g
SAB
Bsi
ISBN
9789163370786

Utan media kan du inte starta ett krig : handledning i intellektuellt självförsvar

(3 röster)  |   Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2010-09-20

Slutsåld

Jan-Olof Rönn har arbetet som lärare, lärarutbildare och rektor, varit samtalsterapeut, konsult och handledare för chefer, haft uppdrag som utvärderare av skolor och organisationer och studerat Medierna i mer än femtio år.

Denna bok bygger på föreläsningar på Lärarhögskolan, Journalisthögskolan i Göteborg, Handelshögskolan i Göteborg, Rektorsutbildningar, Folkhögskolor och föreningar med flera.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Utan media kan du inte starta ett krig : handledning i intellektuellt självförsvar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Handbok i intellektuellt självförsvar
  Hans Skagerlind, 12 juni 2017

  Rubriken ovan är författarens underrubrik. Jag fick tips om boken av en vän på Facebook. Efter intensivt sökande på olika sidor som säljer böcker gav jag upp. Den fanns inte någonstans. Inte heller på Antikvariat.
  Tack vare duktig personal på biblioteket kom så småningom ett exemplar från Universitetet i Örebro.
  Den är vad som utlovas: En handbok i intellektuellt självförsvar. Trots att jag anser mig vara medveten om hur politik, press och propaganda fungerar är boken en riktig ögonöp... Läs hela recensionen

 2. Boken innehåller så många bra och konkreta exempel på...
  Mats Sederholm, 8 maj 2013

  Boken innehåller så många bra och konkreta exempel på vad som inte är "tillåtet" att skriva om i detta "yttrandefrihetens paradis".

 3. Den viktigaste bok jag läst på många år

  Jan-Olof Rönn förklarar strukturen i massmediernas dramaturgi - att ständigt återskapa ett "Vi" (som har Rätt) och ett "Dom" (som är den tänkta fienden, och har Fel). Detta är själva navet i det som kallas krigföring och medias produktion kretsar medvetet eller omedvetet kring den här upprepade dramatiseringen.

  Att läsa boken är en mäktig upplevelse. Författaren skapar ett "kompendium" av flertalet viktiga händelser de senaste femtio åren och visar på de vita fläckarna, det som... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner