Ryggproblem hos hund (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
36
Utgivningsdatum
2010-11-09
Förlag
Dogma
Medarbetare
Strandberg, Karin (form)
Dimensioner
210 x 146 x 3 mm
Vikt
64 g
SAB
Qdfja
ISBN
9789163373909
Ryggproblem hos hund (häftad)

Ryggproblem hos hund

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2010-11-09

Slutsåld

Bakomliggande orsaker till beteendeproblem

En forskningsrapport av Anders Hallgren,
hundpsykolog, psykolog, fil. lic.

Anders Hallgrens studie visar att det är nästan lika vanligt för hundar att ha problem med ryggen, som det är för människor. I en normalpopulation med 400 hundar hade 63 % någon slags defekt enligt de fysioterapeuter som samarbetade i undersökningen. Problembeteende har ofta samband med ryggfel. Ett av de mest alarmerande resultaten var att så många som 91 % av hundarna som hade ryckts i kopplet, eller själva dragit mycket i kopplet, visade sig ha defekter i nacken!
Resultatet av studien har spridits över hela världen. Många hundklubbar och hundtränare har ändrat träningsmetoder och använder inte längre ryck i kopplet. Många har också övergivit halsbandet, särskilt den mycket skadliga strypkedjan, och använder nu en sele i stället.
Anders Hallgren är psykologen som blev världens första hundpsykolog. Han har vigt sitt liv åt att hjälpa problemhundar. Hans koncept var banbrytande. De innovativa, mjuka och positiva träningsmetoderna som han en gång introducerade används nu över hela världen. Hans koncept att hundar behöver mental aktivering var en viktig milsten redan på 1970-talet. Hallgren har skrivit 28 böcker om hundars problem, träning och beteende. Böckerna har översatts och givits ut i många länder.
Han är en eftersökt föreläsare och lärare i hundpsykologi.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ryggproblem hos hund. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. LÄS
    Lena Flodman, 17 juli 2014

    Alla hundägare borde läsa detta häfte. Anledningen till att jag aldrig i hel--e sätter en snara runt halsen på min hund. jag har MR-cykelsele och Vgw-sele.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anders Hallgren