Från och till Motala (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2011-05-14
Upplaga
1
Förlag
Ala tryck
Originaltitel
Från och Till Motala
Dimensioner
245 x 175 x 25 mm
Vikt
720 g
SAB
Ncbg
ISBN
9789163386473
Från och till Motala (inbunden)

Från och till Motala

Inbunden Svenska, 2011-05-14
249
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Vad är en "hembygd"? En bygata? En stadsdel? En strandremsa eller en utsikt? Kanske ett helt landskap? Eller ännu mer? Och när blir "hemma" egentligen "hemma"? Den som återvänder till det en gång bekanta, finner sig ofta vara besökare i något nytt och okänt. Kringränd av förändringar försöker man så gott det går att "känna igen sig".
Också Motala - "Staden med de höga popplarna och den låga moralen" - ingår, med sina alldeles egna förutsättningar, i en ständigt föränderlig värld, lika föränderlig som det vatten som omger och genomflyter staden och dess omgivningar - strömmande, stilla eller stormigt. Från sin position på Vättern kan båtfararna ta in stadens och landskapets aktuella kontur. För de som tar sig innanför konturen, väntar en hel liten värld.
I den här boken berättas om en berömd kanal, en unik industrihistoria, en banbrytande radiostation, ett legendariskt 1960-tal, en namnkunnig nobelpristagare och nationalskald, en anrik hälsobrunn, en autentisk "ensling", en vidträckt badstrand ...
Radiomasterna dominerar ännu Motalas "skyline", även om de förlorat sin egentliga funktion. Popplarna har blivit färre och är inte längre något signum för staden. Hur det står till med moralen vet väl bara de som håller reda på sådant ...
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Från och till Motala
  2. +
  3. Boas åker : ett axplock av humor, kärlek, allvar, sorg och en och annan groda...

De som köpt den här boken har ofta också köpt Boas åker : ett axplock av humor, kärlek, allva... av Bo Axelsson (inbunden).

Köp båda 2 för 698 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Magnus Engberg