Marias lilla åsna (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
62
Utgivningsdatum
2011-11-04
Upplaga
1
Förlag
Åsnans Förlag
Originaltitel
Marias lilla åsna
Medarbetare
Zotterman, Mimmi (form)
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
141 g
SAB
Hcf
ISBN
9789163387029
Marias lilla åsna (häftad)

Marias lilla åsna

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2011-11-04

Slutsåld

ÅSNAN VAR REDAN FRAMME vid huset. Det var bara ett fallfärdigt kyffe utan dörr. Men på golvet där inne brann en eld och tre skäggiga karlar satt runt elden och värmde sig. När de fick syn på åsnan sprang den ene upp, grep den i tygeln och ledde in den.
Å, vad åsnan var glad när hon nu hade Maria inomhus i det förfärliga vädret.
-- Goda herrar, låt oss få värma oss här inne hos er! sa Maria. Vi är alldeles genomvåta.
Karlarna svarade inte genast.
Maria såg inte så noga på dem, för hon hade sina ögon fästa på elden och nu sträckte hon händerna mot den. Men Josef som just trädde in, såg nog vilka de tre männen var. Rätt in i rövarkulan hade deras åsna fört dem. Rakt in i fördärvet!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Marias lilla åsna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Tidlös klassiker för lågstadiebarn
    Anni, 15 oktober 2018

    När jag gick i lågstadiet på 1970-talet läste min lärarinna ur Marias lilla åsna på morgonsamlingen och jag blev så förtjust i boken att min mamma köpte mig ett eget exemplar så att jag kunde läsa den om och om igen. Sedan har mina egna döttrar fått läsa den. Jag har även köpt boken i engelsk översättning och skickat till släkt och vänner utomlands. Vad som gör den så speciell är att det är den lilla åsnan som är huvudperson och berättare. En mycket söt, varm berättelse med kristet budskap. Jag tror jag ska ta och läsa om den igen.

  2. Den mest underbara julberättelse
    E:s mamma, 5 december 2016

    En helt fantastiskt stämningshöjande bok för såväl stora som små, där vi i korta dagsavsnitt fram till julafton får följa Marias lilla åsna vid tiden fram till Jesu födelse i Betlehem. Mycket vackert skriven och en klar favorit i familjen! Det har redan blivit en jultradition att läsa den högt - något vi alla ser fram emot! Kommer i år att bli julklapp till kusinerna. Rekommenderas varmt!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Gunhild Sehlin