Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Mysterier (del 4)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
48
Utgivningsdatum
2012-08-22
Förlag
Borgströms förlag
Dimensioner
242 x 196 x 9 mm
Vikt
333 g
SAB
354.3,Uh
ISBN
9789163388927
Miljöns mysterier (kartonnage)

Miljöns mysterier

Kartonnage Svenska, 2012-08-22

Slutsåld

Vart åker bajset när vi spolar? Varför blommar det i havet? Hur lång sladd behöver elbilen? En bok om grodor, sopor och klimat!

Den fjärde Mysterie-boken handlar om miljöfrågor. På samma lekfulla sätt som Energins Mysterier, Kroppens Mysterier och Naturens Mysterier ges förklaringar och svar på nyfikna frågor.

Boken är aktuell och förklarar såväl vad klimat är som att vissa hoppas kunna styra vädret och framkalla regn. Men också om rostade gräshoppor är svaret på hur vi ska fördela maten rättvist över jordklotet. Eller varför det blir algblomning i havet.

Men här talas inte om tunga och krångliga saker, som växthusgasernas innehåll, mer om att de kommer från bland annat flygplan och bajs.

Hela boken är uppbyggd kring spännande frågor kring vad som händer runt omkring oss, aktuell forskning om miljöfrågor och vad vi som enskilda människor kan göra. Samtliga kapitel är granskade av vetenskaplig expertis.

Kapitlen i boken är:

Kan vi styra vädret?
Vart åker bajset när vi spolar?
Ska vi äta spindlar och myror?
Hur kan hus värmas av våra kroppar?
Hur lång sladd behövs till en elbil?
Hur kan en teve bli solglasögon?
Vart rinner allt vatten?
Varför blommar det i havet?
Kan blommor prata?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Håkan Borgström

  • Den sjunde djävulen

    Håkan Borgström

    En natt anländer en sekt till Stockholm. Den kallar sig själv för Familjen och de är på jakt efter något. Eller någon. Liselotte jobbar på ett stort läkemedelsföretag i Södertälje, Gen Pharmhouse. Arbetet är tungt och avkräver en stor del av henne...

  • Kroppens Mysterier

    Håkan Borgström

    Varför gäspar vi egentligen? Och hur är det med kärlek, kan man vara kär i flera på en gång? Eller vad händer i hypnos - drömmar vi då? Kroppens Mysterier - den första boken i mysterie-serien - skrevs för alla som vill veta mer om hur kroppen funk...