Det trötta folket : sköldkörteln och mitokondriernas betydelse för vår hälsa - ett evolutionsmedicinskt persktiv (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
89
Utgivningsdatum
2012-01-05
Upplaga
1
Förlag
Heros Care AB
Illustratör/Fotograf
Annika Röhl
Dimensioner
215 x 147 x 6 mm
Vikt
200 g
ISBN
9789163390647
Det trötta folket : sköldkörteln och mitokondriernas betydelse för vår hälsa - ett evolutionsmedicinskt persktiv (häftad)

Det trötta folket : sköldkörteln och mitokondriernas betydelse för vår hälsa - ett evolutionsmedicinskt persktiv

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2012-01-05

Slutsåld

Författare Helena Rooth Svensson, fil kand, leg läkare, specialist allmänmedicin.
Många patienter berättar om symtom som deras läkare menar "inte finns" om symtomen inte kan förklaras med blodanalyser eller annan undersökning. Patienter riskerar därför att hänvisas runt om inom sjukvårdsapparaten från vårdcentral till olika specialistmottagningar som neurolog, medicin-, ortoped-, smärt-, reumatolog- och psykiatrisk mottagning. I Det trötta folket berättar författaren om sina erfarenheter av behandling av "trötta" patienter som trots normala laboratorievärden kan ha låg ämnesomsättning. Vi får ta del av aktuell kunskap om sköldkörtelhormonerna T4 och T3 liksom av mitokondriernas, cellens kraftverk, betydelse i ett evolutionärt perspektiv. Förklaringar ges tiill olika symtom som kan ligga till grund för ohälsa, påverka arbetsförmågan eller förutsättningar att hålla ett socialt liv aktivt. Intressanta fallbeskrivningar avslurar boken.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Det trötta folket : sköldkörteln och mitokondriernas betydelse för vår hälsa - ett evolutionsmedicinskt persktiv. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Den gav inte mer än det vi redan visste, lite tungläst...
    Olle Andersson, 27 september 2013

    Den gav inte mer än det vi redan visste, lite tungläst mellan varven. Mycket av faktan har man kunna läsa sig till via nätet.

  2. Välskriven och till största delen lättläst. Några...
    Froggy, 9 maj 2013

    Välskriven och till största delen lättläst. Några enstaka partier är lite för tekniska och svårbegripliga utan förkunskaper men efter lite klurande kan jag lista ut det mesta. Fallbeskrivningarna är intressanta och förtydligar bilden av de olika sjukdomsförlopp som störningar i köldkörteln kan innebära.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Det trötta folket : sköldkörteln och mito...