Segla med Albatross : Segla med Albatross berättas av Carl-Erik Andersson och bygger på de äventyr som han upplevde tillsammans med vännen Janne Larsson under tre år ute på de stora haven (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
461
Utgivningsdatum
2011-08-25
Upplaga
3000
Förlag
Världsomsegling från Helsingborg HB
Medarbetare
Karlholm, Mikael (form)
Illustratör/Fotograf
Rodollfo Navarro
Dimensioner
240 x 167 x 20 mm
Vikt
1070 g
SAB
910.45092,Nt.07
ISBN
9789163392375
Segla med Albatross : Segla med Albatross berättas av Carl-Erik Andersson och bygger på de äventyr som han upplevde tillsammans med vännen Janne Larsson under tre år ute på de stora haven (häftad)

Segla med Albatross : Segla med Albatross berättas av Carl-Erik Andersson och bygger på de äventyr som han upplevde tillsammans med vännen Janne Larsson under tre år ute på de stora haven

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2011-08-25
309
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Calle hade alltid trampat gasen i botten. Han hade varit chef för miljardbyggen i Berlin innan han fyllt 30 och sedan dess bara arbetat mer och mer. Men på en klippa i Normandie förändrades allt. Livet hade väl mer att ge än bara jobb? Hans bäste vän Janne var tvungen att sälja sitt hus, sin bil och allt annat han ägde för att flytta ombord på segelbåten som några år senare skulle ta dem jorden runt, Enda problemet var att ingen av dem någonsin hade seglat. Segla med Albatross är en fängslande berättelse om hur två män bestämmer sig för att göra verklighet av sin gemensamma döm. En historia om uppoffringar och vänskap. Det är en skildring av en värld full av goda människor - men också med inslag av fullkomliga galningar. Albatross ankrar vid öar där tiden har stått still i hundra år och lägger till vid små hamnar där barnen aldrig sett en vit man förut. Aldrig utan att varje plats lämnar ett speciellt avtryck efter sig . Boken handlar om sökandet efter harmoni, men den är samtidigt ett gastkramande äventyr där vädergudarna är nära att slå livet i spillror. Det bestående budskapet är ändå att alla kan förverkliga sina drömmar och att vem som helst kan segla jorden runt, om bara viljan finns där. Segla med Albatross är en levande historielektion och en hel flora av hysteriska personligheter. Och en ledstjärna för den som vågar ta steget från kajen och kasta sig ut på de stora haven.

Sagt om boken:
"Genom åren med Nautiska bokklubben har jag läst en hel del böcker som skildrar jordenruntseglingar. Man kan nästan hävda att jag är något av en expert på området och därför känner jag mig manad att lyfta fram en riktig pärla i denna genre. Segla med Albatross heter boken och den presenteras längre fram i denna tidning. Det var länge sedan jag följde med på en så underhållande resa och där färden skildras med en så skicklig penna. Missa inte den!"

Cecilia Ljungström, redaktör Nautiska Bokklubben

"En frustande, burdus, lite maritimt grovkornig historia om två
el-proffs från Skåne som en dag bestämmer sig för att knäcka vardagen.
Göra något annat. Kyssa havet, segla jorden runt. Det är verkligen
sanslöst kul när räddarna i nöden kommer till en ny plats, tar en
källarkall pilsner, en angöringssup och sen börjar fixa elfel. En
långseglarbok som inte sparar på krutet."

Världens gång, Göteborgs-Posten. John Brovik.

"Boken är inte bara en innehållsrik reseskildring. Den handlar också
om tuffa beslut - att bryta upp med sitt vardagliga liv för att göra
något helt annat, att
övervinna sina rädslor och om uppoffringar, att vara beredd att sälja
sitt hus för att köpa en båt. Språket är medryckande och
journalistiskt flytande. Inga
förkunskaper krävs. Segla med Albatross med Carl-Erik Andersson och
Janne Larsson är en läsupplevelse, en riktig bladvändare som väcker
tankar och drömmar; en bok som länge dröjer sig kvar i minnet."

Lektör: Heli Karalambev
Bibliotekstjänsts Häfte: 12101202

Från våra läsare på vår gästbok www.seglamedalbatross.com
Jessica Hardiman wrote at October 2, 2011:
Hej, jag har just avslutat er fantastiska bok som jag har sträckläst och inte kunnat lägga ner för den är så spännande! Jag är grymt imponerad! Dels hur ni fixar allting trots att havet nästan slukar er och sedan tar er till paradisplatser som jag aldrig hört talas om. Men det bästa av allt är att ni förverkligade era drömmar! Tänk så mycket platser det finns på denna jord som är så spännande att upptäcka och människor som vi bara läser om i historieböckerna. Janne och Calle ni bevisar ännu en gång. Finns bara viljan där kan man besegra vad som helst! kram Jessica Hardiman
Bengt Fristorp wrote at September 25, 2011:
Hej Bästa Skeppare på S/Y Albatross. Har precis mer eller mindre sträckläst boken - har läst ett antal seglareböcker - men denna är alldeles i särklass !! Vilka pågar - vilken glimt och värme och dessutom en självdistans s
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Segla med Albatross : Segla med Albatross berättas av Carl-Erik Andersson och bygger på de äventyr som han upplevde tillsammans med vännen Janne Larsson under tre år ute på de stora haven
  2. +
  3. Mot en ny horisont

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mot en ny horisont (häftad).

Köp båda 2 för 570 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Segla med Albatross : Segla med Albatross berättas av Carl-Erik Andersson och bygger på de äventyr som han upplevde tillsammans med vännen Janne Larsson under tre år ute på de stora haven. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Himla spännande
    Joe_Bokmalen, 15 september 2014

    bok som ni skapat. Den spänning som det bitvis är fick mig emellanåt att lägga undan boken .Vilket jag tycker är ett rät bra betyg :-). Mitt största problem är att jag kommer ha svårt att gå på en båt efter denna läsning.

    Rekommenderas varmt!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Andreas Kjäll

Bloggat om Segla med Albatross : Segla med Albatross...