Slöjda roliga grejer som funkar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
76
Utgivningsdatum
2011-10-18
Upplaga
1
Förlag
Jan-Ove Jansson
Medarbetare
Jansson, Anna (form)
Dimensioner
275 x 195 x 10 mm
Vikt
470 g
SAB
Ih,740
ISBN
9789163394027
Slöjda roliga grejer som funkar (inbunden)

Slöjda roliga grejer som funkar

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2011-10-18
293
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Denna bok är riktad till dem som inte har så stor erfarenhet av träslöjd - barn som inte hunnit lära sig ett bra arbetssätt eller vuxna som inte känner sig hemma i verkstaden. Jag beskriver därför arbetsgången med många illustrationer och instruktiva texter. Arbetsbeskrivningarna är gjorda utifrån de verktyg och maskiner som är vanliga i en slöjdsal eller hobbylokal, men det går förstås att tillverka sakerna med bara handverktyg.

Grejerna i boken är alla tänkta att fungera på ett eller annat sätt. Efter det roliga med själva tillverkningen följer en rolig stund med lek, tävlingar och finjusteringar. Min förhoppning är också att den lilla "uppfinnarjocken" vaknar, så att man får idéer om förbättringar. Kanske väljer man ett annat träslag eller ändrar utseendet på grejen för att få den att fungera bättre. Man kanske gör den längre, kortare, lättare, tyngre, mer eller mindre vriden etc. etc. Modellerna i den här boken ska ses som en idé som går att förbättra på många sätt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Slöjda roliga grejer som funkar
 2. +
 3. Villfarelser - kalender 2023

De som köpt den här boken har ofta också köpt Villfarelser - kalender 2023 av Mathias Leclér (Övrigt).

Köp båda 2 för 492 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Slöjda roliga grejer som funkar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Till Noa i födelsedagspresent!
  Christina Klittmark, 27 april 2021

  Noa blev överförtjust i boken. Han hittade mycket som han kunde göra. En jättebra bok alltså som kommer att bli använd direkt.

 2. Fina ideer
  Gunnar Eikman, 11 maj 2016

  Bra bok med bra ritningar. Jag använder den för elever i åk 3 och det är en bra introduktion till skisser och ritningar. Dessutom är det ju kul att göra grejor som fungerar (eller ifall man inte lyckas 100% så ger det möjlighet att diskutera vad som kunde gått ännu bättre).

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Jan-Ove Jansson

 • Knuttimring II

  Jan-Ove Jansson

  Denna bok är en sammanslagning av boken Knuttimring- en arbetsbeskrivning steg för steg och boken Timmerknutar- traditionell knuttimring. Den visar hur man gör en timmerstomme från syllvarvet till takåsen. Den beskriver också hur man gör de allra ...

 • Blockverbindungen

  Jan-Ove Jansson

  Blockverbindungen ist die Fortsetzung von Jan-Ove Janssons erfolgreichem Titel Blockhausbau . Während er dort den Bau einer kompletten Blockhütte darstellte und den Enkelkattsknut, die wohl bekannteste Blockverbindung, geht es in diesem neuen Buch...