Digitalfotografi, andra delen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Pagina Classic
Antal sidor
222
Utgivningsdatum
2008-03-01
Upplaga
1
Förlag
Pagina Förlags
Översättare
Elsie Formgren, Sten Sundströn
Originaltitel
The Digital Photograpy Book, Volume 2
Dimensioner
230 x 150 x 15 mm
Vikt
490 g
SAB
Pnae,778.7
ISBN
9789163609367
Digitalfotografi, andra delen (häftad)

Digitalfotografi, andra delen

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2008-03-01
124
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.

"Aha, är det så man gör"


Scott Kelby, författare till den banbrytande bästsäljaren Digitalfotografi, första delen, har nu givit ut en helt ny bok som tar vid där den föregående slutar. Här finns det ännu mer av Aha, är det så man gör och rakt-på-sak- och skippa-teknik-snacket-metoden alltså det koncept som gjorde Digitalfotografi till världens bäst säljande bok om digital fotografering.

Bokens målsättning är smått unik, och så här beskriver Scott innehållet med sina egna ord: Om du och jag är ute någonstans för att fotografera och du frågar mig När jag använder blixten blir bakgrunden svart. Hur undviker jag det? Ja, inte håller jag då en föreläsning om fotoblixtars ljusspektrum eller börjar resonera om synkronisering mellan blixt och ridåslutare. Däremot skulle jag säga Ändra slutartiden till 1/60 sekund. Det bör göra susen. Ungefär på det sättet är boken upplagd, dvs. du och jag fotograferar, jag svarar på dina frågor, ger råd och delar med mig av mitt kunnande precis som jag skulle göra till en vän, och utan teknikprat.

Varje sida i boken behandlar ett enskilt koncept som bidrar till att utveckla ditt fotograferande. Varje gång du vänder på bladet lär du dig ytterligare en professionell inställning, ett verktyg eller ett knep som du använder för att omvandla dina foton till konst som platsar på ett galleri. Är du trött på att ta foton som bara är okej, och på att bläddra i fotomagasin och tänka Varför ser inte mina foton ut så där? är det här boken för dig.

Det här är ingen teoribok fylld med förvirrande teknikjargong och detaljerade beskrivningar. Boken visar vilken knapp du ska trycka på, vilken inställning du ska använda och när du ska använda den. Med nästan tvåhundra noga beprövade fotografiska trick kan du räkna med dramatiskt förbättrade resultat i form av skarpare och färgrikare foton.

Sedan 2004 har Scott varje år varit världens mest säljande författare inom kategorierna datalitteratur och teknisk litteratur. Han är också utgivare av tidskriften Photoshop User och ordförande i National Association of Photoshop Professionals (NAPP). Han är värd för Photoshop User TV och har sedan 1993 undervisat Photoshop-användare över hela världen. Scott är prisbelönt författare till mer än fyrtio böcker, däribland Photoshop CS3 för digitalfotografer (utgiven på svenska av Pagina Förlags AB, 2007), Photoshop Lightroom för digitalfotografer (utgiven på svenska av Pagina Förlags AB, 2007), iPod-boken (utgiven på svenska av Pagina Förlags AB, 2005) och Photoshop CS3 7-stegsmetoden (också utgiven på svenska av Pagina Förlags AB, 2008).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Digitalfotografi, andra delen
  2. +
  3. Bildjournalistik : idéer, begrepp och praktiska råd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bildjournalistik : idéer, begrepp och praktiska... av Göran Segeholm (häftad).

Köp båda 2 för 404 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Digitalfotografi, andra delen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Om boken
    Ingalill Ireni Nyström, 22 oktober 2015

    Boken innehåller mycket tipps om foto tillbehör det är bra men jag hade fått inställningen att boken skulle vända sej till glada amatörer med skral plånbok men på den punkten stämmer det inte Så det gör att jag enbart ger 2 stjärnor

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Scott Kelby