Blixt - fotografering i kamerablixtens ljus (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Foto och Bild
Antal sidor
300
Utgivningsdatum
2009-10-31
Upplaga
1
Förlag
Pagina Förlags
Översättare
Elsie Formgren, Sten Sundström
Originaltitel
The hot shoe diaries:Big light from small flashes
Dimensioner
230 x 202 x 18 mm
Vikt
880 g
ISBN
9789163609589
Blixt - fotografering i kamerablixtens ljus (häftad)

Blixt - fotografering i kamerablixtens ljus

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2009-10-31

Slutsåld

Ljus och blixt Efter att ha arbetat i över trettio år bakom kameran och fotograferat för National Geographic, Time, Life och Sports Illustrated vet Joe McNally allt om ljusets betydelse. Han vet hur man pratar om det, formar det, färgsätter det och styr det. Men viktigast av allt han vet hur man skapar rätt ljus med hjälp av små kamerablixtar.

I Blixt tar Joe med dig bakom scenerna och delar med sig av sina lösningar för en mängd fotografier. Genom att använda Nikon Speedlights delger han dig sin ocensurerade tankeprocess, ofta rolig, ibland allvarlig, alltid fascinerande för att demonstrera hur han skapar sina bilder med hjälp av enbart dessa små blixtar. Oavsett om han fotograferar en gymnast på Kinesiska Muren, en alligator i ett träsk eller en brandbil som jagar fram genom Times Square, använder Joe små blixtar för att skapa det fantastiska ljus som får hans bilder att sjunga.

Joe McNally är en internationellt prisad amerikansk fotograf och fotojournalist. Hans mest kända serier är Faces of Ground Zero Portraits of the Heroes of September 11th, en samling polaroidporträtt. Han fotograferade också The Future of Flying, National Geographics första heldigitala story. Hans prisvinnande arbete har synts i oräkneliga magasin. År 2008 utkom också hans uppmärksammade och bästsäljande bok The Moment it Clicks.

"En av världens bästa fotografer, amerikanen Joe McNally, har skrivit och tagit bilder till Blixt. McNally har inte skrivit en manual - det överlåter han åt kameratillverkarna - men han har oerhört noggrant gått igenom ett stort antal blixtljusrelaterade fotoproblem och beskriver hur man kan lösa dem. Hans bilder är fantastiska och sätten att lösa ljusproblemen ofta lika fantastiska. Blixt är en bra bok. Bäst är förutom bilderna det avslutande kapitlet: Vad har den här knappen för funktion?"
Gunnar Svensson, BTJ
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Blixt - fotografering i kamerablixtens ljus. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok väl värd att läsa, en ögonöppnare för blixtljus...
  J Gucco Sundelin, 26 augusti 2013

  En bok väl värd att läsa, en ögonöppnare för blixtljus med många intressanta tips. Jag som inte använder blixt, fann ändå boken klart läsvärd. En dag, kanske jag kommer att ha nytta av innehållet i denna bok:)

 2. Blixtrande fotografi
  Bappel, 22 oktober 2011

  Det var en aha-upplevelse att läsa boken. Sen jag läste den är minst en av mina tre (har det blivit nu...) blixtar samt tillbehören alltid med i kameraväskan.
  Riktigt kul när man känner att man är på väg att börja behärska konsten att styra både förgrundsljus och bakgrundsljus genom lite inställningar och "rätt" hantering av utrustningen... få blixten att "smälta in" i scenariot !
  Även intressanta berättelser om de uppdrag som står som exempel i boken.
  Rekommenderas !

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Joe McNally