Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Foto och Bild
Antal sidor
219
Utgivningsdatum
2011-11-08
Upplaga
1
Förlag
Pagina Förlag
Översättare
Per Klason
Medarbetare
Klason, Per (form)
Dimensioner
200 x 235 x 20 mm
Vikt
1000 g
SAB
Pn,770
ISBN
9789163609930
Fotografernas bästa bilder ... och hur de kom till (inbunden)

Fotografernas bästa bilder ... och hur de kom till

av 1x Com
(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2011-11-08

Slutsåld

Den ultimata inspirationsboken för fotografer Detta är en unik coffee table-bok som också lär ut fototekniska hemligheter på ett helt nytt sätt. Det som gör boken ensam i sitt slag är fotografernas egna berättelser om hur bilderna skapats, alltifrån den kreativa idén till genomförandet med alla de tekniska detaljerna för kamerainställningar och bildbehandlingsmetoder.

Välkommen backstage för att se hur magi skapas!


I boken presenteras 100 praktiska fotoprojekt som utmynnat i de vackraste och mest häpnadsväckande bilder, alltifrån dokumentärfoto och gatufoto, till natur och porträtt.

Bilderna i boken är konstverk i sig. Varje fotograf berättar utförligt om sin idé och vision, arrangemanget, platsen, utrustningen, kamerainställningarna, belysningen, bildbehandlingsmetoderna etc. Du får självklart veta allt om vilka objektiv, brännvidder, bländare, slutare, ISO, kamerahus och annan utrustning de har använt för att skapa effekterna. Ofta har fotograferna gjort egna små uppfinningar som ersätter dyra tillbehör!

Bokens upplägg är bläddervänligt och inspirerar dig att välja ut dina favoritbilder för att ta reda på exakt hur de är gjorda. Du får tips om hur du själv kan använda teknikerna i praktiken, antingen genom att skapa bilder som liknar dem i boken eller genom att applicera samma metoder på dina egna bildidéer.

Bokens bilder är skapade av amatörfotografer från världens alla hörn. Fotografierna har valts ut av och publicerats på 1x.com, ett av världens största fotocommunities på nätet med 150 000 unika besökare per dag. Deras kvalitetskrav är mycket höga och endast en bråkdel av alla bilder som skickas in till 1x.com blir publicerade i deras fotogalleri.

"inspirerande och nytänkande."
Annika Panas, BTJ-häftet

"Pagina har gett ut den PERFEKTA coffee-table boken! En bok som är helt underbar att bläddra i för vem som helst, för bilderna är vackra, spännande varierade. För den som är fotointresserad finns dessutom en sida text till varje bild med fotografens tanke med bilden, hur den kom till rent tekniskt (bländare och slutare och såna saker) och dessutom (något som jag uppskattar väldigt mycket) EFTERBEHANDLINGEN."
Nina Bille, Ninas fotoblogg
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fotografernas bästa bilder ... och hur de kom till. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En bok full med bilder och ja hur de kom till..
  TG, 29 juli 2014

  En massa fina bilder att inspireras av och man får veta hur bilderna komponerades och vilken teknik och utrustning man haft. Det som är lite tråkigt när man läser boken är att man inser hur få foton som verkligen är bra i från grunden. Alla foton i boken bearbetas mer än att de bara beskärs, det är lager på lager, flera bilder blir till en, ändrar ljuset och färgen etc. De tar inte bara ett foto utan bygger upp nya i photoshop.
  Annars är det kul att ta del utav hur de tänkt och tagit bilden.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av 1x Com

 • Photo Inspiration: Secrets Behind Stunning Images

  1x Com

  The inspiration you need to help improve your photography skills Well-known for their stunning world-class photography, 1x.com has worked with their most talented photographers to handpick 100 awe-inspiring images and provided the back-story and p...

 • Photo Inspiration

  1x Com

  The inspiration you need to help improve your photography skills Well-known for their stunning world-class photography, 1x.com has worked with their most talented photographers to handpick 100 awe-inspiring images and provided the back-story and p...

Bloggat om Fotografernas bästa bilder ... och hur de...