Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Kokböcker
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2014-04-30
Upplaga
1
Förlag
Pagina Förlags
Medarbetare
Krizan, Nicolas (form) / Skoglöf, Magnus (foto)
Dimensioner
256 x 214 x 21 mm
Vikt
820 g
SAB
Qcaba,641.300832
ISBN
9789163610295
Barnmatsboken - Laga bra barnmat från början (inbunden)

Barnmatsboken - Laga bra barnmat från början

(83 röster)  |  Läs 25 recensioner
Inbunden Svenska, 2014-04-30

Slutsåld

Lär dig laga hälsosam och ekologisk barnmat på ett enkelt vis. Introducera mat som är skonsam för den lilla magen, samtidigt som barnets näringsbehov tillgodoses. Ta del av teorier vad gäller proteiner, vitaminer, fett och kolhydrater. Få reda på vad du bör undvika det första året och vad skillnaden mellan matallergi och matintolerans är.

Boken innehåller enkla, goda och näringsriktiga recept. Allt från smakportioner till äta-själv-metoden, från välling, gröt, puré, dessert och mellanmål till hela måltider och kalasförslag. Här finns en pedagogisk vägledning till naturlig mat som mättar, jämnar ut blodsockerkurvorna och ger barnet de bästa förutsättningarna från den första tuggan.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 25 recensioner av Barnmatsboken - Laga bra barnmat från början. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bästa boken om barnmat
  Tessan, 29 juli 2017

  En bra bok med äkta mat! Den följer vad modern forskning påvisar, att barn ska äta mat med bra och mycket fett och med mindre socker.

  Många pedagogiske tips till positiva matstunder och roligt att även baby-led-weaning finns med i boken.

  Så här borde alla småttingar får starta sin smakupplevelse av matvärlden!

 2. LCHF!! Inget för små barn
  Colomba, 6 juli 2017

  Tyckte den såg bra ut.
  Bra tips men i min värld är det skadligt att ge sådan fett mat till barn varje dag. Herregud, nej!
  Barn ska äta varierad mat. Bröd och kolydrater är inget man ska utesluta.
  Bra pedagogiska tips däremot.
  Men maten bäddar för allvarliga problem.
  Om man inte har en eskimo spädbarn hemma förstås.

 3. Lätt och inspirerande
  EliEriksMamma, 16 september 2016

  Barnmatsboken har det dära lilla extra! Mycket pedagogisk tänk och tips! Maten är enkel att göra och god (även för mig som vuxen!). Enkla recept att följa och verkligen inspirerar till att laga egen barnmat.
  Rekommenderas varmt till alla som har med småbarn att göra!

 4. En barnmatsbok OM HÄLSOSAM och naturlig mat!
  Andmamman, 16 maj 2016

  Det här är en fantastisk givande bok med LÄTTLAGADE recept, och självklart tar det lite tid att laga egen mat, men dessa recept går fort och är enkla. För mig finns inte alternativet att köpa färdiga matburkar!

  Jag anser det inte vara en bok om 'specialkost' med förklädd LCHF!!!
  Däremot handlar det om naturliga och hälsosamma matval. Både frukt, rotfrukter, råris och smörgås (i liten mängd) ingår i boken. Fokus ligger på att minska på socker och erbjuda bra och naturlig mat. Det... Läs hela recensionen

 5. För den som har tid
  Patricia Sahlberg, 15 maj 2016

  Har provat en del recept, men de är enormt tidskrävande. Barnmat borde vara snabblagad, för vem har tid att stå i köket i över en timme när man har småbarn att passa samtidigt?

 6. LCHF för spädbarn
  Jenny M, 5 maj 2016

  Så besviken på att denna bok inte annonseras för vad den är, en förklädd LCHF-bok för bebisar! Upp till var och en om man bara vill ge glutenfritt bröd, äggula med grädde och panera fisk i fläsksvålar och ge sin bebis men då borde den också heta "specialkost för ditt barn så att det får krångliga matvanor från dag ett" och inte "Barnmatsboken".

 7. En bok för alla föräldrar!
  Setz0r, 13 januari 2016

  Alla föräldrar bör läsa denna bok. Därför är den en perfekt present till sig själv om man skall bli/har blivit förälder eller till någon som ska bli föräldrar. Skräms inte av att boken kostar lite mer - det är en mycket fin bok, fina bilder och framförallt: fantastiskt innehåll.

  Kan inte rekommendera denna bok tillräckligt. Om Du har barn eller väntar barn så är denna bok bara ett MÅSTE att äga.

 8. Bästa barnmatsboken
  Lchflivet, 16 mars 2015

  Wow vilken barnmatsbok! Den har allt från pedagogik, positiv uppfostran, inspiration, hälsosam barnmat och många många tips till mig som småbarnsförälder. Det märks att författaren har gedigen erfarenhet av barn.
  En bok som borde finnas i alla hem där småbarn finns!

 9. Så bra recept och enkelt att pyssla med
  Daniela Victoria Jovanovic, 2 december 2014

  Den här boken är verkligen bra! Önskar att ajg haft den redan när min första var bebis. Nu kör vi palettrensning på den lille så får brorsan hänga på :)

 10. rekommenderas verkligen

  Önskar att jag hade haft denna bok själv, när jag blev mamma. Nu får min dotter den och hon hade redan spanat på denna. min dotter är mycket förtjust..

 11. Mycket rar bok!
  Frida D, 3 september 2014

  En mycket snygg bok med underbart vackra bilder. Alla har behållning av den här boken, inte bara de som lagar mat till små knoddar. Vi måste tillsammans inse vikten av att våra barn får bra, sund och god mat, inte ett enda barn till ska behöva genomlida övervikt eller ohälsa på grund av dålig kosthållning. Den här boken är ett ypperligt steg i rätt riktning, skriven av en erfaren, kunnig författare som arbetar med barn, kost och hälsa. Jättefin present till blivande föräldrar - alla borde ha ett exemplar.

 12. Kanonbok!!!
  Jessanmamman, 3 september 2014

  Denna bok borde finnas i varje hem med småbarn och- eller barnbarn. Den är helt underbar med bra recept men även många matnyttiga tips för en bra måltid. Hur jag som förälder kan hjälpa till att få en positiv upplevelse med mitt barn kring maten, matbordet och med familjen.
  Bara det att ett litet barn kan snabbt lära sig dricka ur ett glas, och ej behöver pipmugg, var helt nytt för mig. Det funkar. Boken är min nya köksbibel.

 13. Ett måste för alla föräldrar!
  Gabriella Jobs, 3 september 2014

  Nu har jag hunnit bläddra igenom Barnmatsboken många gånger. Jag önskar SÅ att den här fanns för ca 1,5 år innan L började äta mat. Det hade sparat mig måååånga google-timmar om jag hade haft all fakta och alla recept samlade på ett och samma ställe. Visserligen hade jag då stor hjälp av Moniques blogg och första bok LCHF för hela familjen, men denna är ju den ultimata boken när det är dags att börja ge bebisen mat.
  Boken innehåller fakta om kost som är lätt att förstå och ta till sig. B... Läs hela recensionen

 14. Sunt förnuft är bäst!
  Jojo, 2 september 2014

  Denna bok fick jag låna en liten stund från en vän och blev positivt överraskad av dess ärlighet och sunda förnuft. Inte så mycket hipstertjafs, inte heller det vetenskapliga "undvik mättade fett t ex smör, ge margarin istället"¿ Det står ju på margarins förpackning att det är en vidrigt industrielaserad produkt. Allt i boken är hemgjort med varierande matvaror och kryddor. Författaren visar sig ha en fin balans mellan vad som sägs vara rätt och vad som egentligen kan vara bättre.

  V... Läs hela recensionen

 15. Matnyttig ;)
  Stephanie Andersson, 18 augusti 2014

  Bra bok med mycket info & recept- mycket nöjd & rekommenderar starkt. Det står mycket intressant & finns ganska många recept.

 16. Äntligen!
  Ingela Alvestar, 18 juli 2014

  Äntligen är boken jag väntat på här! Nu kan mitt barnbarn få den bästa starten i livet och slippa välling och gröt. Nu har vi alternativen. Glad!

 17. Vilken fantastisk hjälp.
  Mormor, 16 juli 2014

  Jättebra upplägg att följa babyn det första året. Enkla och lockande recept.
  Gav den till ett av mina barnbarn som snart blir mamma för första gången.

 18. Barnmatsboken som ger mätta barn!
  Majoren, 8 juli 2014

  Sådärja! Äntligen en riktigt vettig bok om mat för barn upp till 2 år och däröver.
  För den som söker ett alternativ till träsket av smaklösa fruktpuréer på burk, majskrokar och översötade yougurthar med massa E-nummer i så är detta en befriande bok. Vad sägs om näringsriktiga måltider av kött, fisk, fågel, kyckling, ägg och grönsaker gjort på riktiga råvaror redan från början?
  Om du vill ge ditt barn den bästa möjliga starten i livet och lägga grunden till goda matvanor så har du hit... Läs hela recensionen

 19. Fantastisk bok Monique!
  anna famreus, 26 juni 2014

  En alldeles underbar bok som alla nyblivna föräldrar borde investera i!
  Det är jätteviktigt att barnen får en bra start i livet och en bra grund utan skräpmat, godis och dylikt.
  Massor av bra recept tips och info!
  Supernöjd! =)

 20. En ABC-bok för alla småbarnsföräldrar.
  Eva , 13 juni 2014

  Trevligt upplägg. Pedagogisk. Jag har inte lagat själv, utan gett bort boken till en släkting med ett mycket litet barn.

 21. Ett måsta!!!
  Hälsomamman, 11 juni 2014

  Wow! Vilken bok... Det är den absolut bästa och finaste bok om barnmat jag sett! Den hamnar inte ens på min bokhylla utan står i köket och används dagligen. Jag har lärt mig massor om just bemötande med mitt barn allmänt och kring måltider förutom en hel del om mat. Ett måste i varme småbarnshem, men även till mor- & farföräldrar! Perfekt 'ge-bort' present till nyfödda och dop!
  En klar succé måste jag säga! TACK!

 22. Bra bok
  josefin, 11 juni 2014

  En jättefin bok! Vackra bilder och bra recept! Passar enda från början och även om barnen har hunnit bli lite större. Både enkla och lite mer avancerade recept.

 23. En sån bok!
  Kicki Andersson, 17 maj 2014

  En sån bok säjer jag, så självklar och enkel, en sån start borde alla barn få! Tänk vilket hälsosamt liv de skulle få från början! Och bilderna, så fina och naturliga!
  KÖP!!

 24. En bok till varenda småbarnsfamilj!
  mammatillfem, 8 maj 2014

  ÄNTLIGEN en gedigen barnmatsbok. Bra recept, tips och vägledning till positiva matstunder.
  Den här boken behövs och bör finnas i varje hem! Min nya bibel!

 25. Barnmatsboken - äntligen
  Aida, 7 maj 2014

  Äntligen en välbehövlig produkt på marknaden. En bra start för små barn. Mat är nödvändigt för överlevnad, en social företeelse men också emotionellt och berör alla människor (det tyder på debatten i samhället). En bra start i livet med bra mat är få förunnat. I Sverige har vi möjlighet att välja - att välja vad som är bäst. Den här boken består av goda och näringsriktiga recept som kan fungera som en riktlinje för dem som inte kan, vill eller har tid. Det enda som saknas här är rent socker -... Läs hela recensionen

Visa alla 25 recensioner