Hormonbibeln (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Pagina Classic
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2014-09-30
Upplaga
1
Förlag
Pagina Förlags
Medarbetare
Friman, Peter (form)
Illustratör/Fotograf
Peter Friman
Dimensioner
230 x 165 x 15 mm
Vikt
499 g
SAB
Veo
ISBN
9789163610547

Hormonbibeln

(49 röster)  |   Läs 6 recensioner
Häftad,  Svenska, 2014-09-30

Slutsåld

Våra hormoner styr inte bara om vi blir kvinnor eller män, de styr hela vår personlighet och individuella karaktärsdrag. De styr var någonstans på kroppen som fettet sätter sig, hur vi mår, hur länge vi sover och hur gamla vi blir. Genom att kartlägga ett par av de mest grundläggande hormonerna kan vi få en mer djuplodande förståelse för vårt beteende, humör och hälsa och också få makten att påverka det i en mer önskvärd riktning.

I hormonbibeln beskriver omfattande hur kroppens celler kommunicerar med varandra genom att regelbundet reglera hormonnivåerna, som i tät förbindelse med hjärnans signalsubstanser samverkar i en lång rad kedjereaktioner. Vi behöver inte vara offer för våra egna genetiska set-ups, utan kan påverka hur vi mår genom enkla medel som inkluderar kost, träning, tillskott och även beteendeförändringar. I den här boken får du veta hur.

Martina Johansson är civilingenjör i bioteknik och biofysik från Chalmers som brinner för hälsa och välmående. Sedan ett par år tillbaka har kroppens tillverkning, utsöndring och påverkan av hormoner varit ett stort intresse och forskningsområde, och det är med denna kunskap som grund som Hormonbibeln har vuxit fram. Martina har en av Sveriges mest välbesökta hälsobloggar, highfatfitness.net, där hon bloggar om kost, träning och hälsa.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Hormonbibeln. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Super intressant
  Pernilla Lantz, 6 november 2017

  Som kvinna blir man ibland förbryllad över hur kroppen beter sig och vad som händer, Martina sätter många frågetecken till svars. Bra jobbat!

 2. Lättfattligt om hormoner!
  Bokälskare, 29 juni 2016

  Författaren vet helt klart vad hon skriver om. Om man redan är påläst om hormoner och de endokrina systemen kanske man tycker nivån är lite väl grundläggande. Vet man ingenting är det en bra början. Det finns andra böcker i den här genren som ger mer, om man vill veta bra mycket mer. Lättsam och positiv ton att man faktiskt kan förändra sin hormonstatus. Det är inspirerande!

 3. Varför vägrar kärlekshandtagen försvinna?!
  Anna , 1 november 2015

  Varför vägrar kärlekshandtagen försvinna?
  Vad beror finnarna på hakan på?
  Hur kan du jobba tillsammans med dina hormoner för att optimera dina träningsresultat?

  Allt du funderat över och allt du aldrig ägnat en tanke ger Martina Johansson enkla svar på.
  Ta dig tiden att lära känna din kropp, ditt hormonsystem som styr mer än vad du kan ana, jag kan lova att du höjer på ögonbrynet mer än en gång. En bok som borde vara obligatorisk att läsa inom sjukvården och faktisk för... Läs hela recensionen

 4. Omfattande om hormoner
  moonwriter (Åhus), 21 juli 2015

  Bra bok om olika slags hormoner, dess påverkan och hur man kan använda metoder för att påverka den egna kroppen. Boken är bra upplagd, berättar intressant för en lekman hur hormonerna (och de är många) påverkar kroppen och har påverkat ur ett historiskt perspektiv.

 5. Mina hormoner & jag
  Margaretha, 5 mars 2015

  Tänk vad jag kan och vet nu efter att ha läst denna bok. Så tacksam! Avsnittet med Hormonoptimering har nog ändrat mitt liv med hur jag själv kan påverka mitt välmående på lång sikt och bestående. Är mycket tacksam till Martina Johansson.

 6. En bok som vården skulle behöva.
  Anna-Lena Westlin, 19 januari 2015

  Denna skulle vården behöva använda när kvinnor med bla, olika sköldkörtel problem,även för att förstå när man gör ett bättre kostval.
  Kanske krävs lite förkunskaper.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Martina Johansson