Superkålen (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Kokböcker
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2015-04-30
Upplaga
1
Förlag
Pagina Förlag
Översättare
Elise Formgren, Sten Sundström
Originaltitel
Chou kale - la Bible
Medarbetare
Tilly, Michelle (form) / Rooney, Deirdre (foto)
Dimensioner
215 x 151 x 15 mm
Vikt
391 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789163610868
Superkålen (häftad)

Superkålen

(4 röster)
Häftad,  Svenska, 2015-04-30

Slutsåld

Lev ett friskare liv med supergrönsaken grönkål! Laga dina egna juicer, smoothies, soppor, maträtter, snacks och desserter.

Det finns fler än femtio olika variationer av grönkål. En del lämpar sig bättre som utsmycknad än förtäring men de flesta av dem utgör ett fantastiskt tillskott i vår dagliga diet. Medan flera sorter går under olika namn i olika länder och kulturer så är ett flertal av dem tillgängliga på de flesta platser. Även om grönkål varit en stapelvara i många länder världen över så är det först nu som den uppmärksammas i västvärlden och blivit en "måste-ha" på många trendiga restaurangers menyer. Ett välkänt faktum är att grönsaken är fullspäckad med nyttigheter som genererar flera positiva hälsoeffekter, bland annat:

· minskar risken för cancer (detta är det mest omfattande forskningsområdet på kålens effekter)

· antiinflammatorisk (såväl vitamin-K- som omega-3-nivåerna har en direkt effekt på kronisk inflammation och tillhörande hälsotillstånd)

· bra för hjärt- och blodkärl (fibrerna i kolen binder gallsyran så att den avsöndras och därmed minskar kolesterolnivåerna)

· renar kroppen (klorofyllen i kålen hjälper matsmältningen och ser till att rensa kroppen på gifter)

· bra för den som vill gå ned i vikt (Kålen innehåller få kalorier. Glukosinolaterna en sammansättning som innehåller svavel i kålen minskar kroppens förmåga att absorbera fett.)
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Amelia Wasiliev

  • Cocinar cero residuos

    Giovanna Torrico, Amelia Wasiliev

    Del 30 al 50% de comida que se produce en todo el mundo va a parar a la basura. Diariamente, productores, agricultores, industriales, vendedores y consumidores desaprovechan toneladas de alimentos. Uno de los sectores que desperdicia más comida s...