Eurovision song contest : rekordboken (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
127
Utgivningsdatum
2015-04-30
Upplaga
1
Förlag
Pagina Förlags
Översättare
Elsie Formgren, Sten Sundström
Originaltitel
Eurovision Song Contest Records
Dimensioner
297 x 215 x 15 mm
Vikt
658 g
SAB
Ijxpb
ISBN
9789163610905
Eurovision song contest : rekordboken (inbunden)

Eurovision song contest : rekordboken

Inbunden Svenska, 2015-04-30
78
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
En gång om året utspelar sig detta underhållande och spektakulära drama i vilket de deltagande länderna drabbar samman i den största av alla musiktävlingar - Eurovision Song Contest.

Den här rikt illustrerade hyllningen till Eurovision är fullmatad med allt du vill veta om tävlingen, från legendariska vinnare, kontroversiella resultat och spännande finaler, till märkliga kläder, taktikröstning och särskilt minnesvärda deltagare från 60 års tävlande. Välkommen till Eurovisions galna och framför allt underbara värld!

Visste du att: det framförts fler än 1 400 låtar under tävlingens sextioåriga historia? Den tusende låten kom 2006 och sjöngs av Irlands Brian Kennedy. Den femhundrade låten kom tjugo år dessförinnan och tillhörde Luxemburg. tävlingens mest framgångsrika nation är Irland? De har vunnit sju gånger, medan Norge är tävlingens sämsta deltagare genom tiderna. De har kommit sist hela elva gånger! Johnny Logan har vunnit Eurovision tre gånger? Två gånger som artist under 1980-talet, men också 1992 då han skrev vinnarlåten åt Linda Martin. den största publiken som tävlingen framförts inför var i Köpenhamn, på Parken, inför 38 000 besökare?

Författarpresentation: John Kennedy O Connor är nöjes- och politisk kommentator som skrivit ett flertal böcker och medverkat som expert för Eurovison Song Contest för bland annat Sky News, BBC Wold News, BBC News 24, Channel 4 News och Today på BBC Radio 4. Han har även medverkat som skribent i ett flertal dagstidningar och magasin. Vad han inte känner till om Eurovision Song Contest är helt enkelt inte värt att veta!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Eurovision song contest : rekordboken
  2. +
  3. Tyger vi minns från 1960- och 70-talen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tyger vi minns från 1960- och 70-talen av Sara Axtelius (inbunden).

Köp båda 2 för 347 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »