Konsten att städa (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
171
Utgivningsdatum
2015-05-31
Upplaga
1
Förlag
Pagina Förlags
Översättare
Björn Mattsson
Originaltitel
Jinsei Ga Tokimeku Katazuke No Maho
Medarbetare
Reimers, Carl (form)
Dimensioner
217 x 140 x 19 mm
Vikt
379 g
SAB
Qcbc
ISBN
9789163611087
Konsten att städa (inbunden)

Konsten att städa

(76 röster)  |  Läs 21 recensioner
Inbunden Svenska, 2015-05-31

Slutsåld

Över 2 miljoner sålda exemplar! En kultbok över hela världen!

Etta på Amazon US topplista!
Etta på New York Times Bestseller-lista!


Gör så här så kommer du att leva resten av ditt liv i ett rent och städat hem. Marie Kondos metod är lika enkel som effektiv: »en gång rent aldrig ostädat«. Låter det som en utopi? Då ska du läsa den här boken!

Du måste börja med att rensa ut och kassera. Sen ska du organisera dina utrymmen för vardagsliv och förvaring. Noggrant. In i minsta detalj. Gå igenom varje rum och byrålåda. Känn hur du tar initiativ över varje yta i ditt hem. Du kommer aldrig att återgå till den gamla röran.

Marie Kondos metod är inte bara en praktisk guide för att sortera, organisera, förvara och kassera dina prylar. Den kommer att förändra ditt förhållningssätt till vardagen. Organiserad städning kommer att ändra ditt sätt att tänka och därmed förändra ditt liv.

Marie Kondos metod innehåller bland annat
- Städa bara en liten stund men städa varje dag.
- Spara inte dina prylar i olika kategorier skapa i stället ytor för dina saker.
- Innan du börjar skapa en bild av hur du vill leva ditt liv.
- Om du inte känner att pulsen ökar när du tar i en viss pryl släng dem!
- Börja inte med minnessakerna då kommer du att misslyckas.
- Se ut en egen plats för varje större föremål i ditt hem.
- Ju mer du värderar en sak, desto mer glädje kommer den att ge dig.

Pressröster om Konsten att städa

"Marie Kondo lägger fram sitt städmanifest som en Zenläromästare. Hon är både uppmanande och besjälad."
The New York Times

"Som en ångrande överflödskonsument får du under läsningen en skinande glimt av en inre frihet. Kanske minns du lägenhetsstylistens nervösa blick? Men samtidigt inser du nu att du håller på att återerövra livets storhet."
The Atlantic

"Kondo frågar dig utmanande: finns det verkligen någon mening med alla dina saker? Driver de dig framåt, eller håller de dig kvar i det förflutna?"
USA Today

Marie »KonMari« Kondo är en japansk småföretagare i Tokyo. Hon hjälper sina kunder att förvandla de stökigaste lägenheter till oaser för att finna ro och inspiration. Ryktet om Kondos metod har gjort ett segertåg över världen. Nya kunder får acceptera att först ställa sig på den tre månader långa väntelistan. Konsten att städa är en internationell bestseller. Marie framträder regelbundet i japansk tv och i tidningar som Sunday Times och You Magazine har KonMari utnämnts till »städningens överlägsna härskarinna« och »princessan som gick ut i krig mot skräp och bråte«.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 21 recensioner av Konsten att städa. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Läs!
  Eva , 5 maj 2018

  Superbra bok men läs den på engeska ! Den svenska översättningen är så fruktansvärt dålig så det blir svårt att ta sig igenom.

 2. Den ändrar verkligen ditt sätt att tänka
  Elias Säfwenberg, 21 februari 2018

  Superbra bok. Den går till roten av problemen, att du troligen har för mycket saker, än någon "fantastisk" organisering av alla saker som du ändå inte behöver. Min garderob ser fortfarande nystädad ut efter 2 mån!

 3. En stor kick....
  Anita KarlqvistStröm, 12 februari 2018

  Om du inte vet var eller hur du börjar så blir det en rejäl kick och entusiasm för att komma igång, oerhört förtjust och tacksam av bokens hjälp!

 4. Fantastiskt inspirerande!
  Maria P, 2 maj 2017

  Det enda man vill göra när man har läst den här boken är att städa, städa, städa! En enormt inspirerande bok!

 5. konsten att städa
  Paula V., 8 mars 2017

  Bra bok, och värt att läsa ! Mycket hjälp med städordningen och annorlunda tänk, än många andra som har skrivit liknande böcker. Jag tyckte dock, att vissa råd passar inte i mitt liv och vill inte så "minimalisk liv" med att bara kasta tidigare saker om man köper något nytt, eller har inte använt en tid. Hon skriver tydligt hur man ska göra i olika kategorier av saker och det är bra hjälp. Lite annorlunda sätt att rensa, men lärorikt.

 6. Inspirerande
  Sofia, 17 januari 2017

  Jag läste boken och satte omgående igång att planera för min stora städning! Den handlar om att rensa i röran och få en god ordning och inte så mycket om att dammsuga och torka fönsterbänkar. Här ska det bli sorterat och rensat och organiserat.
  Boken ger direkta råd och berättar hur man ska gå tillväga. Mycket handfast och praktiskt, en kategori i taget. En bok som inspirerar och som man vill dela med sig av.

 7. En bok som förändrar
  Karin, 21 juni 2016

  Efter att jag läste Marie Kondos bok Konsten att städa har vardagslivet förenklats. Metoden funkar faktiskt! Boken är lättläst och det är lätt att följa instruktionerna. Även mannen och barnen har till viss del kunnat ta till sig innehållet. Efter att ha läst recensioner om att den engelska boken är bättre läste jag den också och jag kan bara hålla med - den engelska versionen är betydligt bättre. Jag vet inte hur de har lyckats få den svenska översättningen så dålig, innehållet i den svenska... Läs hela recensionen

 8. Inspirerande!
  Annika, 22 april 2016

  Slukade denna boken som verkligen var en ögonöppnare och en spark i baken för att få igång mig själv att ta tag i högarna och överflödet av prylar som aldrig används där hemma.
  Vissa av sakerna hon skriver känns väldigt anpassade för små japanska lägenheter och trångt boende med inte så mycket förvaringsmöjligheter, men det finns fantastiskt många guldkorn och tips i boken som jag absolut kommer att anamma.
  Mycket läsvärd och inspirerande bok. :)

 9. Boken som förändrade mitt liv
  Agneta Siljekil, 13 april 2016

  Min syn på förvaring och behovet av alla gömda och glömda saker har förändrats. Vi behöver inte förvaring, vi hittar inte bland det vi har!!! Hoppas fler upptäcker denna pärla. Hon är min nya husgudinna och rådgivare.

 10. Dåligt översatt
  Sara Elisabet Nyholm, 23 januari 2016

  Språket är under all kritik. Köp den engelska versionen istället. Den är mycket bättre i mitt tycke och får fram budskapet bättre.

 11. Städa och rensa på japanska
  Mattias E, 27 december 2015

  Boken är bra, den innehåller många bra tips om hur man ska tänka gällande städa och rensa i sitt hem. Ett citat ut boken, "...Jag knäböjer på golvet i bostaden och talar till den med mitt sinne..." Om man kan bortse från detta och att hon bara verkar tycka att det är kvinnors arbete att städa så har den mycket matnyttigt. Den ger också en insikt i japanskt tänk, om man läst om Lean och Feng shui så hittar man många likheter. Jag läste den för att få inspiration till hur man ska flyttrensa och... Läs hela recensionen

 12. En bok värd att ha i bokhyllan efter städningen!
  Lotta, 24 november 2015

  Som jag fick energi av denna boken! Det var mycket försvann från mitt hem som jag skänkte! Andra till glädje ;-)

 13. Släpp tagt om prylarna
  Catarina Lindgren, 20 oktober 2015

  Bästa städtips jag har läst, du förädrar både ditt hem och dig själv.
  Spännande resa som skapar ordning och reda.
  Helt plötsligt blev det roligt att städa.

 14. LÿS ! LÿS ! LÿS ! ⿡
  hujeda mej, 20 oktober 2015

  Absolut de bästa tipsen du kan få inom städning!
  Mycket bra tips , effekten är otrolig! Och mycket lättläst! ☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆ 734;☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆ 734;☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

 15. Konkret, bra och djupare än titeln skvallrar om
  Anders Hermansson, 3 september 2015

  Riktigt bra att det är ett totalt grepp över atmosfären hemma. Titeln "Konsten att städa" är lite missvisande. Det handlar om djupare saker än så. Det är mer en transformation av hemmet.

  Man skulle önska att det fanns tydligare checklistor snarare än att viktiga instruktioner ligger insprängt i löptext.

  Men bra är den!

 16. Preliminär recension
  sven eklund, 6 augusti 2015

  Marie Kondos variant av städfilosofi skapar en blandad reaktion hos mig. Hennes extrema inställning till att göra sig av med överflödiga ägodelar kan jag inte acceptera helt, även om det ligger mycket i själva idén. Men det verkar som om hon i vissa fall, och i synnerhet när det gäller t.ex. böcker och dokument, går till en ytterlighetsposition som i varje fall ur mitt perspektiv förefaller rent destruktiv.
  Hennes bok innehåller trots detta många goda idér när det t.ex. förvaring av fö... Läs hela recensionen

 17. Mycket bra

  Jättebra! Blev inspirerad och ska följa hennes råd. Hon har många bra råd om hur man städar och förändrar sitt liv en gång för alla. känner mig mycket städsugen :) Här ska rensas!

 18. Inspirerande
  annm, 31 juli 2015

  Marie Kondos bok är mycket inspirerande. Jag vill genast sätta igång med utresning av kläder, prylar, prylar och prylar. Lätt att ta till sig metoden i all sin enkelhet. Jag har provvikt några tröjor enligt KonMari-metoden. Det blev snyggt och överskådligt. Enda debaklet: Boken hade tjänat på att korrekturläsas, irriterande med alla fel.

 19. Skåprensning
  Bosse , 27 juli 2015

  Hade förväntat mig en bok med humor om städning och dess resultat.
  Boken handlar om att rensa ut i skåp och hyllor och inte att städa i den bemärkelse som man normalt uppfattar det.
  Ganska tråkig och överreklamerad och förstår inte att den köpts av så många.
  Jag tror många blir klart besvikna och att reklam kan sälja allt.
  Läste inte de sista 30 sidor.Kommer att bli hyllvärmare.Undrar om någon kan skriva om hur jag blir av med boken...

 20. Läs och låt dig förändras
  Lena Lindberg, 6 juni 2015

  Översättning var tyvärr ett hemskt hastverk, jag skulle annars givit betyg 5, faktiskt gjorde det boken svårläst stundom. Men det går att bortse ifrån. "The life changing magic of tidying up" handlar om mer än städning, den beskriver hur du kan förändra din inställning till livet och föremålen omkring från att vara en belastning och stresskapande till att leva medvetet närvarande och enligt dina behov samt känna lugn och harmoni.

 21. Fantastisk bok - kass översättning
  Charlotta Avenbok, 6 juni 2015

  Marie Kondo har skrivit en revolutionerande bok om hur man får ordning på sitt hem. Hon utgår från enkla grundprinciper - rensa en KATEGORI i taget istället för ett rum i taget och utgå från vad du vill BEHÅLLA inte vad du vill slänga. Känner du en glädje inombords när du tar i saken - en "spark of joy", saken gnistrar av glädje, behåll den annars säg farväl till den.

  Den engelska boken heter "The Life-Changing Magic of Tidying Up", väldigt stor skillnad från "Konsten att städa". Ty... Läs hela recensionen

Visa alla 21 recensioner

Bloggat om Konsten att städa