Hormonbibeln : hormonoptimering för den moderna människan (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2017-05-31
Upplaga
1
Förlag
Pagina Förlags
Medarbetare
Friman, Peter (form)
Dimensioner
179 x 110 x 15 mm
Vikt
154 g
SAB
Veo
ISBN
9789163615009
Hormonbibeln : hormonoptimering för den moderna människan (häftad)

Hormonbibeln : hormonoptimering för den moderna människan

(8 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad Svenska, 2017-05-31

Slutsåld

Våra hormoner styr inte bara om vi blir kvinnor eller män, de styr hela vår personlighet och individuella karaktärsdrag. De styr var någonstans på kroppen som fettet sätter sig, hur vi mår, hur länge vi sover och hur gamla vi blir. Genom att kartlägga ett par av de mest grundläggande hormonerna kan vi få en mer djuplodande förståelse för vårt beteende, humör och hälsa och också få makten att påverka det i en mer önskvärd riktning.

I hormonbibeln beskriver omfattande hur kroppens celler kommunicerar med varandra genom att regelbundet reglera hormonnivåerna, som i tät förbindelse med hjärnans signalsubstanser samverkar i en lång rad kedjereaktioner. Vi behöver inte vara offer för våra egna genetiska set-ups, utan kan påverka hur vi mår genom enkla medel som inkluderar kost, träning, tillskott och även beteendeförändringar. I den här boken får du veta hur.

Martina Johansson är civilingenjör i bioteknik och biofysik från Chalmers som brinner för hälsa och välmående. Sedan ett par år tillbaka har kroppens tillverkning, utsöndring och påverkan av hormoner varit ett stort intresse och forskningsområde, och det är med denna kunskap som grund som Hormonbibeln har vuxit fram. Martina har en av Sveriges mest välbesökta hälsobloggar, highfatfitness.net, där hon bloggar om kost, träning och hälsa.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Hormonbibeln : hormonoptimering för den moderna människan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Förbättra sin hälsa
  Irgit, 23 juli 2019

  Denna bok hoppas jag att sjukvårdspersonal, alla kategorier, tar del av samt alla som säger sig lida av diverse krämpor, ung som gammal.

 2. Överväldigande om hormoner och dessas betydelse
  Micky, 3 augusti 2018

  Så påläst och mångsidigt. Intressant men behöver läsas flera gånger för att en ska kunna ta in komplexiteten. Martina Johansson skriver pedagogiskt och tydligt.

 3. Riktigt bra.
  Ika, 22 maj 2018

  Denna bok gav mig svaren jag sökte. Jättebra förklaringar och tydliga beskrivningar av fakta på ett sätt som var lätt att förstå. Alla de förklaringar läkare och barnmorskor borde varit skyldig att ge mig innan de skrev ut hormonpåverkande preparat. Jag hade inte behövt läsa Hormonbibeln först, för det blev en del upprepningar, men det förutsåg jag inte så jag köpte båda.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Martina Johansson