Den nya mannen : om pojkar, män och slutet på könskampen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
309
Utgivningsdatum
2019-02-28
Förlag
Pagina
Medarbetare
Reimers, Katja (form)
Dimensioner
235 x 155 x 30 mm
Vikt
693 g
ISBN
9789163617683
Den nya mannen : om pojkar, män och slutet på könskampen (inbunden)

Den nya mannen : om pojkar, män och slutet på könskampen

(4 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-02-28
129
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Mindre fysisk och psykisk ohälsa. Färre självmord. Mindre våld. Mindre stress. Färre skilsmässor och separationer. Färre finanskriser. Mindre fattigdom, krig och terrorism.

I Den nya mannen visar Viktoria Saxby, som har arbetat med jämställdhet i 25 år, hur (o)jämställdhet hänger ihop med allt från familjerelationer och personlig hälsa till ekonomisk tillväxt, befolkningsmängd och migration - ja, hela vår framtid. I motsats till mycket annat i jämställdhetsdebatten handlar den här boken inte om att skapa motsättningar mellan män och kvinnor. Det är nämligen hög tid att sluta tänka på jämställdhet som en maktkamp mellan könen .

Jämställdhet kräver en ny sorts maskulinitet. Det är först när fler män och pojkar får kunskap om de mörka baksidorna av dagens maskulinitetsnormer som en verklig förändring kommer att kunna ske. Den nya mannen är en hjälp på vägen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den nya mannen : om pojkar, män och slutet på könskampen
 2. +
 3. Allt män har rätt till

De som köpt den här boken har ofta också köpt Allt män har rätt till av Kate Manne (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Den nya mannen : om pojkar, män och slutet på könskampen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En mycket viktig bok som borde läsas av alla
  Birthe Malmborg, 27 mars 2023

  Den bästa boken jag läst om jämställdhet och jag har läst en hel del i ämnet. Saxby framhåller att vi framför allt måste bli medvetna om att ALLA, även pojkar och män vinner på en jämställd värld + en förändrad maskulinitetsnorm. Hon tar också upp fakta och statistik så man ser hur det står till i verkligheten med jämställdheten i världen och inte bara allmänt tyckande som det lätt kan bli i dessa frågor.

 2. Ett effektivt och annorlunda angreppssätt
  Holger , 16 januari 2020

  Viktoria Saxby har skrivit en intressant bok om jämställdhet i världen. Andra författare inom detta ämnesområde brukar främst uppehålla sig kring skammen och vårt dåliga samvete för att jämställdheten inte kommit längre i dag. Viktoria Saxby tar ett annat perspektiv och visar på en rad positiva effekter som vi alla, både kvinnor och män, kan skapa genom att bygga samhällen, företag och organisationer mer jämställda. Ett effektivt och annorlunda angreppssätt från en person som har en gedigen e... Läs hela recensionen

 3. Relevant och nödvändig!
  ML, 21 mars 2019

  Fantastisk bok om jämställdhet med ett spännande perspektiv. Så klart att jämställdhet behöver inkludera en fundamental förändring av de förväntningar som ställs på pojkar och män. Tack till Viktoria Saxby för engagemanget i denna fråga!

Visa alla 3 recensioner