Att vilja gunga (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
316
Utgivningsdatum
2012-01-18
Förlag
Bokförlaget Erantis
Dimensioner
200 x 135 x 20 mm
Vikt
395 g
SAB
Hc
ISBN
9789163700026
Att vilja gunga (häftad)

Att vilja gunga

Häftad,  Svenska, 2012-01-18
294
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
ATT VILJA GUNGA

handlar om en familj i en liten by vid sidan om allfartsvägen. Tiden är nittonhundratrettiotalet. Då rådde svår ekonomisk depression i stora delar av världen. Den hade sin upprinnelse i börskraschen på Wall Street i New York den "svarta torsdagen" 24 oktober 1929.
Verkningarna kom att sträcka sig långt fram i tiden och orsakade arbetslöshet, bostadsbrist och fallande produktivitet. Stora befolkningsgrupper levde i grått armod både fysiskt och mentalt. Vid den ekonomiska upphämtning som så småningom följde uppstod extrema politiska missnöjespartier som ökade förutsättningarna för andra världskriget.
I byn fanns en fabrik med ett litet antal anställda och en järnvägsstation där snälltågen aldrig stannade. Familjens två barn växte upp i denna syrefattiga miljö och fostrades enligt deviser som de här: Barn skall tiga när vuxna talar. Barn skall varken ses eller höras. Eller denna som nog bara var ett aldrig verkställt hot: Din vilja sitter i björkriset.

Man får ibland Victoria Benedictssons skånska Hörby i tankarna, inte bara på grund av atmosfären med melankoli och byskvaller, utan också på grund av Lise Drougges kritiska, oppositionslystna och samhällsintresserade läggning.
Margit Abenius, BLM

Stilen, tonfallet, sättet att berätta är så vitalt och kraftigt, man skulle nästan vilja säga muntert, att det får det gråa ämnet att lysa med oväntad glöd.
Kerstin Anér, Idun
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lise Drougge