Hjärna Hjärta Mage : för hållbar hälsa och ett skönare liv (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
185
Utgivningsdatum
2016-08-12
Upplaga
1
Förlag
Mersmak kommunikation
Originaltitel
Hjärna. Hjärta. Mage. - för hållbar hälsa och ett skönare liv.
Medarbetare
Ragnstam, Katja (foto)
Dimensioner
245 x 172 x 19 mm
Vikt
623 g
SAB
Vna
ISBN
9789163703607

Hjärna Hjärta Mage : för hållbar hälsa och ett skönare liv

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2016-08-12
142
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Välkommen till en matvärld fri från pekpinnar! I boken Hjärna. Hjärta. Mage. ger dietisten och hälsoinspiratören Kajsa Asp Jonson dig svaren på de vanligaste frågorna kring populära dieter och varför du gör klokare i att lyssna på kroppen och ge den vad den behöver. Mat för hälsan är tillåtande och vacker, och full av smaker och viktig näring. Prova själv - i receptdelen finns över 50 läckra och enkla recept att inspireras av.
Hälsosamma vanor handlar om att få i sig rätt mängd energi och näring, sova gott, träna på rätt nivå och utmana sig själv både fysiskt och mentalt, och inte minst: avsätta tid för återhämtning. Det finns ingen quick-fix för hälsan - och inga måsten eller förbud.
De vetenskapliga bevisen kring tarmens och hjärnans betydelse för hälsa och välbefinnande blir allt fler. Boken Hjärna. Hjärta. Mage. ger en bild av hur maten du äter, tarmbakterierna, träning, glädje, stress, återhämtning och vad du sysselsätter din hjärna med påverkar kroppens funktioner: blodet, cellerna, signalsubstanserna, musklerna och hjärnan.
En kropp som mår bra och används på ett smart och medvetet sätt håller längre och klarar korta perioder av hög belastning bättre. Bra mat och fysisk träning på en lagom hög nivå ger bättre förutsättningar för att hantera en stressig vardag, och ger dig de bästa förutsättningarna för att hålla dig frisk, ha kul och prestera på topp.
Läs gärna också Mersmak för livet - författarens första bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hjärna Hjärta Mage : för hållbar hälsa och ett skönare liv
 2. +
 3. Matbalans : ät smart i och efter klimakteriet - hormoner, hälsa, livsstil, vikt, kost

De som köpt den här boken har ofta också köpt Matbalans : ät smart i och efter klimakteriet -... av Christina Sundequist (häftad).

Köp båda 2 för 381 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hjärna Hjärta Mage : för hållbar hälsa och ett skönare liv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tänkvärt och gott!
  Ulla-Lisa Thordén, 22 november 2017

  Tack Kajsa för en inspirerande och nyttig bok som verkligen skapar lust att ändra vanor till sundare sådana. Din kunskap är gedigen och trovärdig. Rekommenderas varmt till alla för både hjärna, hjärta och mage!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kajsa Asp Jonson

 • Klara, färdiga... Kör!

  Kajsa Asp Jonson

  Om du tänker dig att kroppen byggs upp av det byggmaterial du fått i dig via maten - då är det ganska självklart att du både mår bättre och får bättre resultat om du fokuserar på bra mat som ger dig näring och energi. Oavsett om du tränar mycket o...

 • Mersmak för livet

  Kajsa Asp Jonson

  Dina vanor är de små pusselbitarna som tillsammans med känslor, upplevelser, relationer och tankar skapar ditt liv. Vanorna lägger grunden till hur du mår, och blir faktiskt också en viktig del av vem du är. Den här boken riktar sig inte till dig ...