Bortom tankefällan : om organisatoriska landskap, ledarskap och personalarbete i framtiden (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
88
Utgivningsdatum
2012-05-09
Förlag
Vulkan
Dimensioner
212 x 146 x 8 mm
Vikt
150 g
SAB
Qbab,658.42
ISBN
9789163704499
Bortom tankefällan : om organisatoriska landskap, ledarskap och personalarbete i framtiden (häftad)

Bortom tankefällan : om organisatoriska landskap, ledarskap och personalarbete i framtiden

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2012-05-09

Slutsåld

"Bortom tankefällan" handlar om en grundläggande utmaning för dagens och framtidens organisationer.
Boken beskriver den tankefälla som uppstår i brytningen mellan våra gamla, invanda perspektiv och kraven från dagens moderna organisationssystem, ledare och medarbetare.

En tankefälla som skapar enorm frustration och som gör att vi får hämmade, överkontrollerade och byråkratiska organisationer med en kapsejsande chefs- och ledarroll.

I boken får du ett antal råd för att kunna hantera tankefällor i din egen organisation.

Dessutom pekar författarna på tänkbara perspektiv för framtidens organisation, ledarskap och personalarbete.

"Bortom tankefällan" är ett måste för alla som är intresserade av organisation, ledarskap, utveckling, trender och framtid.

"En lysande idébok av Kjell och Magnus - de trendkänsliga pionjärerna inom HR områdets nya tankeekologi i Sverige - bl.a om illusionen av organisationen som statisk, till organisering som ett levande, dynamiskt, politiskt landskap, där samtliga medarbetare kan leda den spänning som uppstår däri mot verksamhetens mål och idé. Läs och njut!"

Åsa Lundqvist Coey, Outstanding Leadership

Magnus Dalsvall, HR-Akuten

Har arbetat i över 25 år som personalchef/direktör i olika företag och organisationer bland annat som personalchef på SAS, personaldirektör på BP Sweden, personalchef på Telia Data, personaldirektör på FMV, personalchef i Solna stad och på Folkesson Råd & Revision.

Bidrar sedan 2007 till den svenska HR/Personal-debatten genom bloggar på HR Society och på Chef.se.
År 2008 blev Magnus utsedd till Årets HR-visionär.

Kjell Lindström, Noden

Arbetat som forskare och lärare vid Uppsala universitet. Har därefter fortsatt i gränslandet mellan akademi, idéutveckling och praktik.

Arbetar som föreläsare, utbildare och processledare. Har under åren ansvarat för en lång rad kvalificerade ledarutvecklingsprogram på olika institut, företag och förvaltningar.

Ger sedan 2006 ut omvärldsspaningsbrevet noden trender & tecken som utkommer varje vecka.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Bortom tankefällan : om organisatoriska landskap, ledarskap och personalarbete i framtiden. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Boken var en besvikelse eftersom jag upplevde den mer...
  Per-Ove Persson (Lerdala), 27 maj 2013

  Boken var en besvikelse eftersom jag upplevde den mer som marknadsföringsmaterial för konsulterna så de kan hålla nya föredrag och få nya uppdrag än att boken gav så mycket kunskap eller nya idéer. Genomgången av olika modeller var acceptabel.

 2. Bortom tankefällan
  almc, 17 augusti 2012

  Denna bok beskriver grundläggande utmaningar för dagens och framtidens organisationer. Den avser att få läsaren att lyfta blicken och försöka tänka i nya spår. Författarna lyckas riktigt bra med detta, dock känns den lite för tunn då de frågor som väcks i boken skapar en nyfikenhet och en förväntan om vad som finns "runt hörnet".

  I boken ger författarna en känga åt personalavdelningar som man menar är alldeles för passiva operativt i organisationer. Istället för att vara administrat... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna