Bergtagen - Legendariska cykelklättringar i Europa (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2012-09-20
Upplaga
1
Förlag
Pedal Publishing
Översättare
Hannes Alvin
Originaltitel
Mountain High Europes Greatest cycling climbs
Medarbetare
Goding, Pete (foto)
Dimensioner
300 x 250 x 10 mm
Vikt
1472 g
SAB
Rbfa
ISBN
9789163706981
Bergtagen - Legendariska cykelklättringar i Europa (inbunden)

Bergtagen - Legendariska cykelklättringar i Europa

(11 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2012-09-20

Slutsåld

Bergtagen är den bäst uppdaterade, mest kompletta och stilenliga hyllningen till de kullar och berg som blivit cykelsportens heliga platser. Här finns 50 av Europas legendariska klättringar med - scener för hjältemod, naturens underverk och de pilgrimsplatser som alla cyklister och supportrar drömmer om att en dag besöka och övervinna.

Boken är fylld med spektakulära fotografier, kartor, detaljerade höjdprofiler, praktiska råd om varje väg, och i engagerande texter beskriver Daniel Friebe det majestätiska sceneriet, de heroiska dåden av de stora cyklisterna, samt upptäcktsfärden och den rena njutningen av att nå toppen - och ger därmed en förklaring till varför de olika klättringarna fått en plats på listan. Med mer än 250 specialbeställda fotografier tagna av Pete Goding, som specialiserat sig på cykelfotografi, är detta en unik och verkligt respektingivande guide till Europas mest storslagna berg.

Boken är idealisk för såväl entusiaster i läsfåtöljen som aktiva cyklister på alla nivåer - från erfarna elitcyklister till amatörer som kanske bara vill ta sig an en stor cykelutmaning - och innehåller klättringar som Tour de France-ikonerna Alpe d"Huez, Col du Galibier, Mont Ventoux, Col d"Izoard och Col du Tourmalet; Passo dello Stelvio, Passo Fedaia, Tre Cime di Lavaredo och andra hyllade toppar från Giro d"Italia; samt Spaniens formidabla Alto del Angliru, Österrikes Großglockner och fyrtio andra berg som har blivit en del av cykelhistorien.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bergtagen - Legendariska cykelklättringar i Europa. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En bok att ha framme
    Christoffer Hedman, 24 april 2015

    En mycket trevlig bok, med underhållande fakta och anekdoter kring backarna. Stort format med vackra bilder. Ett måste för varje cyklist

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna