Jag njuter så länge jag varar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
190
Utgivningsdatum
2013-05-03
Förlag
Vulkan
Dimensioner
190 x 130 x 10 mm
Vikt
180 g
ISBN
9789163708923
Jag njuter så länge jag varar (häftad)

Jag njuter så länge jag varar

(7 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad Svenska, 2013-05-03
215
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Älskade tolvåriga jag, helst av allt skulle mitt tjugofemåriga jag vilja stå med dagens vishet där vid din sida och stolt titta på när du, gång på gång, fick små cancersjuka barn att le och skratta. Hur du offrade varenda cell av dig själv för att se andra må bättre, även om du fysiskt fick slita desto mer. Mitt tjugofemåri- ga jag vet hur du har kämpat för att glädja, uppmuntra och stötta människor längs din väg. Den ständiga jakten på intensiv glädje i livets slutskede. Mitt tju- gofemåriga jag skulle stolt vilja krama dig varje gång du hållit något annat barns kräkpåse och klappat med din hand på cytostatikamärglade kroppar." Erik föddes med Wiskott Aldrich Syndrome. Det är en ärftlig, ovanlig och dödlig immunbristsjukdom som bara drabbar pojkar. Han vårdades på det enda ställe där man hade en gnutta kunskap om en sådan typ av sjukdom - en avdelning för barn med cancer, trots att det inte var cancer han led av. Men det här är inte bara en berättelse om en svår sjukdom. Det är en berättelse full av liv. En historia om hur man tar sig igenom livets mörkaste partier och hur man lär sig att vända sina brister till fördelar. Genom Eriks ögon får vi ta del av en värld kantad av tvivelaktiga läkarbeslut, starka familjeband och död. Med ett ärligt och berörande språk berättar han om uppslitande episoder ur sin uppväxt, men låter oss också möta de människor som funnits där och ingett hopp och trygghet. Det här är en bok som inte väger särskilt många gram, men erfarenheten som ligger bakom väger flera ton och förmedlar en historia som få människor tvingas uppleva under en hel livstid. Erik Ståhl, född 1986, arbetar idag som föredragshållare och inspiratör i hela Sverige. Genom sina uppmärksammade föredrag lär han oss människor att se livet med andra ögon - och att njuta så länge vi varar. www.erikstahl.se
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jag njuter så länge jag varar
 2. +
 3. Finansministern - BOK SIGNERAD AV ANDERS BORG

De som köpt den här boken har ofta också köpt Finansministern - BOK SIGNERAD AV ANDERS BORG av Anders Borg (inbunden).

Köp båda 2 för 424 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Jag njuter så länge jag varar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En bok som skapar tankar
  glenn, 14 december 2012

  Jag har varit på en av författarens föreläsningar och även läst boken. Kan bara säga att det är en fantastisk kille och läsning av/om honom.

 2. Jag njuter så länge jag läser
  Edvina, 13 december 2012

  Det tog inte många sidor innan tårarna började rinna, man vill sträckläsa boken men tårarna hindrar dig.
  Så oerhört känslosam bok men man får sig samtidigt en regäl tankeställare, vad är det jag gnäller på i mitt "vanliga" liv egentligen? Man lär sig uppskatta livet efter detta, man stannar upp och skäller lite på sig själv när man inser hur bra man har det i jämfört med andra.

 3. Går ända in i hjärtkammaren
  Rebecka Johansson, 13 december 2012

  I Eriks bok får vi följa med på hans väg från liten grabb till hans nuvarande ålder. Beskrivningen av ett barns upplevelser att inte få vara med och vara som alla andra, alla besöken och möten på barncanceravdelningen och alla vänner som förlorats under vägen, griper tag i hjärtat och får en att inse att man borde ta livet på större allvar. Erik har talets och ordens gåva och vet hur man når fram till även den mest naiva människa.

  En bok fylld med sorg, smärta men också mycket glädj... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Jag njuter så länge jag varar