Folkhemmets terror (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2012-09-19
Upplaga
1
Förlag
KA Edvinsson AB
Originaltitel
Folkhemmets terror
Medarbetare
Säfström, Pernilla (form)
Dimensioner
210 x 140 x 14 mm
Vikt
360 g
SAB
O
ISBN
9789163712708
Folkhemmets terror (häftad)

Folkhemmets terror

Häftad Svenska, 2012-09-19
269
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Svenska folkhemmet - vår trygghet eller fiende

Det svenska folkhemmet var en gång garant för välstånd, hälsa och demokrati. Är det så fortfarande eller är Sverige på väg in i något som snarare kan liknas vid diktatur? Ett ledarskap out-of-date som vi kallar för "Folkhemmets terror". Där samhället utvecklas till individens fiende i trygghetens, rättvisans och ordningens namn. En samhällskultur som får oss att må allt sämre. Ett offentlighetens system där regler och den egna alltmer tilltagande rädslan styr utan empati. Där en proffstyckarelit skaffar sig tolkningsföreträde och en enda politiskt korrekt "sanning" råder. Där alla blir rädda för alla och ett angiverisystem uppstår.

Boken tar upp flera exempel på hur ett nymoralistiskt etablissemang försöker styra vår vardag med lagar, regler och system. Kontroll på allt och alla! Till och med att vi kissar rätt på toaletten.

Men.....vad kan du bidra med för att skapa ett mänskligare samhälle? Vi ger dig verktyg och förhållningssätt för att reflektera och motverka det vi ser, och när du läst boken, även du kommer att se. Vi lovar!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Folkhemmets terror
  2. +
  3. Skärmhjärnan : hur en hjärna i osynk med sin tid kan göra oss stressade, deprimerade och ångestfyllda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skärmhjärnan : hur en hjärna i osynk med sin ti... av Anders Hansen (inbunden).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Folkhemmets terror