Sandskär i mitt hjärta : sommarliv i skärgården - förr och nu (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
151
Utgivningsdatum
2013-02-25
Upplaga
1
Förlag
Arundo förlag
Dimensioner
245 x 175 x 15 mm
Vikt
570 g
SAB
914.8817,Nccb
ISBN
9789163713057
Sandskär i mitt hjärta : sommarliv i skärgården - förr och nu (inbunden)

Sandskär i mitt hjärta : sommarliv i skärgården - förr och nu

Inbunden,  Svenska, 2013-02-25

Slutsåld

Det här är historien om en gammal sommarstuga och om de människor som hör samman med den. En kärleksfull berättelse om en älskad plats och en hyllning till de människor som gjort platsen till vad den är.

Sandskär är en ö i Söderhamns skärgård. Fiske har präglat denna kust i flera hundra år. Men på 1800-talet i samband med industrialismen då sågverksindustri, sjöfart och skeppshandel blomstrade började mer välbeställda familjer i staden Söderhamn bygga sommarställen ute i skärgården.

Den sommarstuga som närmare beskrivs i boken byggdes på 1860-talet som sommarställe åt en tidningsman i Söderhamn och hans stora familj. I dag ägs stugan av en avlägsen släkting, som ger en personlig bild av stugan och av hur den förändrats under årens lopp samt av de människor som bott där. Utvikningar görs även om andra öar, andra stugor och om människor som funnits här, livet i skärgården.

Författaren Gabrielle Roland Waldén är uppvuxen i Söderhamn och tillbringade som barn somrarna på Sandskär. Nu bor hon i Stockholm där hon arbetar med skrivande och redigering i eget företag. Sandskär har en alldeles egen plats i hennes hjärta och hon återvänder dit varje sommar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gabrielle Roland Waldén

  • Från Österland med sjömanskistan full

    Gabrielle Roland Waldén

    En ung man från fattiga förhållanden seglar med Ostindiska Kompaniet till Kina 1788-90. Han blir förmögen grosshandlare i Stockholm. Lars Rolander handlar med sådant som te, glasvaror, salt, trä och järn. Han blir rik men drabbas av många sorger. ...