Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
De vita gifterna (del 1)
Antal sidor
455
Utgivningsdatum
2013-05-03
Upplaga
3
Förlag
Vulkan
Dimensioner
210 x 147 x 20 mm
Vikt
600 g
SAB
Vmb
ISBN
9789163713538
Gluten och mjölk : källan till moderna sjukdomar : så påverkas du av maten (häftad)

Gluten och mjölk : källan till moderna sjukdomar : så påverkas du av maten

(25 röster)  |  Läs 14 recensioner
Häftad,  Svenska, 2013-05-03

Slutsåld

Första boken i serien om "de vita gifterna" behandlar ämnet gluten och mjölk. Känner du dig helt tillfreds med din doktors svar och litar du fullt ut på dina provsvar - Om inte, då ska du läsa denna bok som kommer att ger dig en annan syn på kostens betydelse i våra liv och kanske även svar på eventuella besvär. Boken visar tydliga kopplingarna mellan kosten och tex fibromyalgi, psykiska besvär, diabetes hos barn/vuxna och även bokstavssjukdomarna som allt fler barn och även vuxna diagnostiseras för, samt ytterligare en uppsjö av sjukdomar. Det är nu dags att sätta ner foten en gång för alla och ärligt och öppet redovisa källorna till många sjukdomar hos barn, vuxna och dom gamla, det är dags att belysa det fullständigt vansinniga tablettkarusell då många läkare förskriver nästa på "rutin" i stället för att gå till botten med orsakerna som ofta i botten är kostrelaterade. Boken rekommenderas även till läkare/läkarstuderande som ett komplement till befintlig medicinsk litteratur som oftast inte upptar ämnet med kost/näringslära och sjukdomskopplingarna i någon större utsträckning. Besök gärna den populära bloggen: gluten-celiaki.blogspot.com.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 14 recensioner av Gluten och mjölk : källan till moderna sjukdomar : så påverkas du av maten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok alla bör läsa.
  Carola , 4 april 2017

  En oerhört intressant bok som berör alla människor. Boken tar upp alla viktiga orsakar till de moderna sjukdomar som finns idag. Belyser alla lögner vi varit utsatta för i så många år om hur skadlig kosten egentligen är som vi äter.

 2. Svar på många frågor
  Lisbeth Margareta Öhrling, 19 augusti 2016

  En utmärkt bok som tar upp frågor och problem som ingen annan har gjort. Den innehåller mycket information och fakta och är lätt att ta till sig. Jag kommer att konsultera den ofta.

 3. Bra info
  Niclas, 26 december 2014

  Väldigt bra bok på så sätt att man får med sig väldigt mycket bra information. Men jag kan tycka att den är ganska tråkig att läsa och tjatig. Mycket repeterar sig ganska mycket i boken. En del saker måste det och det förtår man när man läser den men jag man måste vara ganska intresserad om man ska läsa serien "De vita gifterna"

 4. Spännande information
  Froggy, 26 september 2014

  Boken behandlar väldigt intressant forskning, tyvärr inte på hemmaplan som det verkar. Den är dock väldigt slarvigt korrekturläst om alls. Många saker upprepas båda på olika ställen i boken men även ibland i samma kapitel eller t o m på samma sida vilket tyder väldig brådska eller slarv. Det förstör intrycket av att vara en seriös bok vilket jag ändå tror att den är i grund botten.
  Det är skrämmande fakta som radas upp och då skulle jag vilja känna mig trygg i att det verkligen är sant det som berättas.

 5. Något av det bästa jag läst
  Ewa-Lotta.G, 21 maj 2014

  För ett antal månader sedan snubblade jag över denna boken på nätet. Min historia av sjukdomar går många år tillbaks i tiden. När jag hunnit halvvägs i denna bok beslutade jag mig för att följa råden och har nu i 6 veckor ätit rent från spannmålsprodukter och känner sakta hur livet återvänder och att mina besvär med främst värk börjat klinga av. Jag är imponerad av hur enkelt och klart författaren lägger fram budskapet, och jag läste att han poängterade att boken vänder sig till den vanligt f... Läs hela recensionen

 6. Intressant budskap men slarvigt framfört
  Gunnar M, 8 maj 2014

  Att gluten skulle vara en komponent i orsaken till många av våra "livsstilssjukdomar" är definitivt något som borde belysas mer och forskas mer kring. Det kan mycket väl finnas starka samband, dock känns denna bok lite för pladdrig och oseriös för att helt och hållet övertyga. Den känns som väl mycket klipp-och-klistra från författarens blogg. Format på text och stycken skiljer sig mellan kapitlen. Korrekturen är dålig och bilder stundtals svårtydda.

  För att styrka alla de påstående ... Läs hela recensionen

 7. En viktig bok för oss alla
  Bengt Arne Håkan Dahlöf, 16 februari 2014

  Ta dig igenom första kapitlet som är alltför torrt och faktaspäckat. Därefter väntar information som vi alla bör känna till. Information som tydligt indikerar att vi bör styra om vår kost. Detta baserat på vetenskapliga grunder. Ingenting annat. Bra bok som får en femma tack vare ämnet mer än hur den är skriven.

 8. Intressant ämne men dåligt skriven
  Loppan (Linköping), 30 januari 2014

  För mycket "tyckande" och slängar av sleven mot "Gluten och mjölk" utan att skilja de båda åt. Jag tror att man ska behandla gluten för sig och mjölk/mejerier för sig.

 9. Det var mycket att ta in, men jag lärde mej massor....
  Margareta Höglund, 11 november 2013

  Det var mycket att ta in, men jag lärde mej massor. Det var en del saker som jag inte fattade också, mycket konstiga ord. Men i det stora hela är jag mycket nöjd med boken.

 10. Mycket bra. Jag lider av smärtor och div problem med...
  Helena, 5 september 2013

  Mycket bra. Jag lider av smärtor och div problem med mage och tarm, och har fått svar på många frågor.

 11. Mycket intressant bok. Att få veta att många sjukdomar...
  Majvor Svensson, 1 juli 2013

  Mycket intressant bok. Att få veta att många sjukdomar kommer ifrån kosten. Kunde inte lägga ifrån mej boken när jag börjat läsa.

 12. En bok man har saknat. Bra information som delges på...
  Camej, 16 juni 2013

  En bok man har saknat. Bra information som delges på ett enkelt sätt som är lätt att förstå. Författaren har verkligen en ärlig ambition att informera fakta om hur våra välfärdssjukdomar uppstår och hur vi blir lurade av etablisemanget.

 13. Boken om "Gluten och mjölk" är informativ, lättläst...
  berit andersson, 30 april 2013

  Boken om "Gluten och mjölk" är informativ, lättläst och svår att lägga ifrån sig när man börjat läsa. En riktig "bladvändare". All sjukvårdspersonal bör ha läst denna bok och ha den som uppslagsverk i bokhyllan.

 14. Enastående & makalöst utmanande "faktabok"
  Kaffekopp, 6 mars 2013

  "Som en fet käftsmäll" åkte jag in i denna boken utan att kunna lägga den ifrån mig. Vad är detta? Varför har ingen sagt detta och läkarna vad har dem att säga om denna gedigna information.

  Författaren har sannerligen "kött på benen och det med råge" Du behöver ingen annan bok i ämnet kring hur hela kroppen fungerar och som inte det vore nog, så får du dessutom veta varför du inte bör livnära dig på vete eller spannmål och "vår älskade mjölk" Nu fattar man varför vi är sjuka det blir... Läs hela recensionen

Visa alla 14 recensioner

Fler böcker av författarna