Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2013-05-31
Förlag
Vulkan
Dimensioner
220 x 150 x 10 mm
Vikt
284 g
SAB
Ohj
ISBN
9789163714313
Jämställdhetsbluffen (häftad)

Jämställdhetsbluffen

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2013-05-31
239
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Känner du att det är något som inte stämmer i jämställdhetsdebatten? Har du svårt att få ihop den negativa bilden av män och manlighet med dina egna erfarenheter av vänner och närstående? Pelle Billing är en central röst och en ledande bloggare för de nya tankarna om jämställdhet. I denna bok presenterar han argument och fakta som ger en annorlunda och överraskande bild av jämställdhet. Några områden som tas upp i boken är: 50/50-fördelning: Måste varje arbetsplats ha en jämn könsfördelning för att få kallas jämställd? Medfödda könsskillnader: Finns de? Och hur stora är de i så fall? Män som förbrukningsvara: Läs om hur framgångsrika kulturer använder manliga uppoffringar som en viktig del i sin framgång. Kvinnors ekonomiska framsteg: Fler kvinnor än män utbildar sig och skaffar sig chefspositioner. Hur förändrar det samhället på sikt?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jämställdhetsbluffen
  2. +
  3. Möta människor med rättshaveristiskt beteende : handbok för yrkesverksamma

De som köpt den här boken har ofta också köpt Möta människor med rättshaveristiskt beteende :... av Jakob Carlander, Andreas Wedeen (häftad).

Köp båda 2 för 548 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Jämställdhetsbluffen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Pelle Billing beskriver bra hur andra anledningar kan...
    Stefan , 6 november 2013

    Pelle Billing beskriver bra hur andra anledningar kan vara grund till hur samhället har format sig och att saker inte behöver vara diskriminering och att en del feminister bortser ifrån den biologiska aspekten av kön. Jag tycker dock att det hade varit trevligt med lite mer källor och om de hade varit placerade under sidan istället för längst bak.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Jämställdhetsbluffen