Rörelser som helar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2012-12-01
Förlag
Harald Blomberg AB
Dimensioner
217 x 155 x 23 mm
Vikt
472 g
SAB
Vlad
ISBN
9789163715280
Rörelser som helar (inbunden)

Rörelser som helar

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2012-12-01
239
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Rytmisk rörelseträning bygger på de rytmiska rörelser som spädbarn spontant gör. Tack vare dessa lär sig barnet hitta i kroppen och koordinera sina rörelser. Rörelserna stimulerar också hjärnan så att nervförbindelserna utvecklas och hjärnan mognar. På så sätt läggs grunden för utvecklingen av så kallade exekutiva funktioner, till exempel uppmärksamhet och impulskontroll, för visuella färdigheter som samsyn och ackommodation samt för språkets utveckling.

Spädbarnets rytmiska rörelser integrerar också de primitiva reflexerna. Om spädbarnet hoppar över stadier i sin rörelseutveckling förblir dessa aktiva. Aktiva reflexer kan försvåra den motoriska utvecklingen så att barnet får problem med bland annat koordination, balans och stabilitet. I vuxenlivet kan aktiva reflexer ställa till många problem både fysiskt och psykiskt.

Rytmisk rörelseträning är en metod som arbetar med rörelseövningar motsvarande spädbarnets nivå. Metoden skiljer sig från sensomotorisk träning främst genom dess tonvikt vid de rytmiska inslagen i rörelserna. De rytmiska rörelseövningarna utvecklades ursprungligen av Kerstin Linde, som i många år arbetat som självlärd rörelsepedagog. Harald Blomberg följde hennes arbete under några år på 80-talet och använde sedan metoden i sitt arbete som psykiater. För ca 10 år sedan började han mer systematiskt undervisa i rytmisk rörelseträning, som han då kompletterade med speciella övningar för att integrera spädbarnsreflexer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Rörelser som helar
 2. +
 3. Det tårdränkta barnet : min berättelse om att bli pappa till ett barn med utvecklingsstörning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det tårdränkta barnet : min berättelse om att b... av Peter Karlsudd (häftad).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Rörelser som helar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En av dem absolut bästa böcker som finns att läsa.
  Colomba, 8 juli 2020

  Jag är mycket förvånad att denna boken inte ens fick en recension.

  Det är bland det absolut bästa jag läst. Man kan tro att det bara är en " rörelse" bok för hyperaktiva barn men det är inte riktigt.

  Den handlar mycket om orsaker bakom vår tid ohälsa och risker för alla barn . Förgiftning från kemikalier, tungmetall, vaccinationskador samt andra orsaker tas upp.

  Väldokumenterad. Författaren är psykiater.

  Den bör absolut läsas så fort som möjligt. Helst i... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Harald Blomberg