Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
597
Utgivningsdatum
2013-06-27
Förlag
Vulkan
Dimensioner
178 x 110 x 40 mm
Vikt
430 g
SAB
Hc
ISBN
9789163721397
Vanmakt (häftad)

Vanmakt

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2013-06-27

Slutsåld

I Djursholm i Stockholm misshandlas en ung kvinna brutalt till döds. Kriminalinspektör SANNA JOHANSSON och hennes kollega KALLE KARLSSON blir ansvariga att utreda misshandeln som leder rakt in i de fina salongerna hos överklassen. Dit hör BÖRGE SVENSON, från anrika familjen Svenson, som lever ett dubbelliv värre än någon kan föreställa sig.

 

Det är mordet på hennes dotter och våld mot kvinnor som får SUSANNE ALDHAMO att varje helg förklä sig och bege sig ut i jakten på mördaren i Stockholms heta krogliv. Men när hon väl finner den hon söker, kommer hon våga fullfölja sin plan?

 

MIKAELA och SAMUEL startar tillsammans med andra engagerade ungdomar aktionsgruppen "Rosie the Riveter" för att agera mot kvinnovåldet via sociala medier. De kan aldrig ana vilka följder deras uppmaningar kommer att få. En mediestorm är snart ett faktum när utsatta kvinnor börjar berätta sina historier på plakat för alla att läsa. Den politiska storm som piskas upp sätter ungdomarnas vänskap på prov.

 

SANNA JOHANSSON och KALLE KARLSSON stöter på hårt motstånd i sin utredning. Varför försöker kollegan ANDERS SEGELSTRÖM undanröja bevis? Kan Sanna hålla sig objektiv då hon själv blivit utsatt för våld i sitt privatliv? Och är hon och Kalle Karlsson verkligen bara kollegor?

 

Att gräva i det förflutna blir en ansträngning för alla inblandade och fynden från det förgångna är förödande för överklassfamiljen som gör allt för att bevara sin fina fasad.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vanmakt. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Stora delar av Vanmakt sträckläste jag, det var en...
    Eva-Lena , 2 november 2013

    Stora delar av Vanmakt sträckläste jag, det var en mycket spännande läsning och jag drogs in i en våg av känslor för de olika karaktärerna i boken. Handlingen tar upp ett av våra stora samhällsproblem, våldet mot kvinnor på ett verklighetstroget sätt. Den visar också att det inte finns några klasskillnader och att våld mot kvinnor ofta förekommer i nära relationer. En bok värd att läsas av många!

  2. Vanmakt är en fängslande och trovärdig skildring av...
    Vivianne, 23 oktober 2013

    Vanmakt är en fängslande och trovärdig skildring av livets mörka sidor. Den lyfter på ett mycket spännande sätt fram våldet i vardagen, och visar på hur det även är närvarande i de finaste rummen. Berättelsen är rik och man får som läsare komma under huden på flera av huvudpersonerna. En rad oväntade händelser håller uppe spänningen vilket gör den omöjlig att lägga ner. Rekommenderas till alla som har ett starkt samhällsintresse, eller till alla som helt enkelt gillar en bra kriminalroman!

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Vanmakt