De nya trälarna : en reportagebok om gästarbetare i Sverige (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
243
Utgivningsdatum
2013-03-04
Upplaga
2
Förlag
Lena Media
Dimensioner
178 x 110 x 15 mm
Vikt
140 g
SAB
Ohafi,331.62
ISBN
9789163725364
De nya trälarna : en reportagebok om gästarbetare i Sverige (pocket)

De nya trälarna : en reportagebok om gästarbetare i Sverige

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2013-03-04
79
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Sverige håller på att förändras. Arbetsmarknaden är inte vad den varit. Det har alltid funnits en svart och grå sektor. Men nu sprider de sig snabbt. Bransch efter bransch infekteras av det som kallas lönedumpning eller jobbtrafficking. De nya trälarna är en samling reportage om tillståndet i flera svenska yrkesbranscher. Här berättas om stora internationella bemanningsföretag som har som affärsidé att tjäna pengar på att förmedla underbetalda arbetare och samtidigt trixa undan skatten. Vi träffar gästarbetare som arbetar i Sverige för bråkdelen av de löner som föreskrivs i vanliga avtal. Gästarbetare som inte har några försäkringar, pensioner och lever i en skyddslös tillvaro. De arbetar i en zon dit vanliga svenska arbetsmarknadslagar inte når. De är de nya trälarna på en arbetsmarknad där girigheten sätter agendan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De nya trälarna : en reportagebok om gästarbetare i Sverige
 2. +
 3. Putins krets : maktkamp om det moderna Ryssland

De som köpt den här boken har ofta också köpt Putins krets : maktkamp om det moderna Ryssland av Catherine Belton (storpocket).

Köp båda 2 för 208 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av De nya trälarna : en reportagebok om gästarbetare i Sverige. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Stora problem, men politikerna blundar. Är detta...
  Inge Lindfors, 29 oktober 2013

  Stora problem, men politikerna blundar. Är detta framtidens svenska arbetsmarknad som Norberg och Lund beskriver? Då ser det verkligen mörkt ut för löntagare i Sverige och i det övriga Europa. När alliansregeringen här hemma och EU parlamentet blundar för dessa avarter, kriminella internationella ligor styr hela branscher i sken av att kalla sig bemanningsföretag, ja då är det verkligen illa. Transportbranschen är rena vilda västern.
  Byggbranschen och nästa och nästa....
  Det sprids ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner