50 nyanser av Lean : varför bara några få lyckas (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
83
Utgivningsdatum
2013-03-22
Förlag
Vulkan
Dimensioner
210 x 147 x 7 mm
Vikt
171 g
SAB
658,Qbi
ISBN
9789163726361
50 nyanser av Lean : varför bara några få lyckas (häftad)

50 nyanser av Lean : varför bara några få lyckas

Häftad, Svenska, 2013-03-22
229

Just nu 12% rabatt på allt! Använd kod JUNI6

Handla för minst 299 kr, t.o.m. 7 juni. Villkor

  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Denna berättelse handlar om 50 unika leanresor. Genom åren har vi som författat boken kommit i kontakt med en stor mängd satsningar på lean. Den samlade bilden är å ena sidan att de flesta satsningar går bra i början, men att långvarig effekt uteblir och luften går ur efter hand. Å andra sidan finns ett flertal välkända företag, som lyckats uppnå bestående konkurrensfördelar och höga resultatnivåer, med en lyckad leansatsning som stöd. Vi blev nyfikna på och intresserade av att ta reda på hur det ser ut och varför. Utgångspunkten var ett antal nyckelfrågor. För att få svar på dessa frågor intervjuade vi 50 företag och andra organisationer i Sverige från ett flertal olika branscher. Boken skildrar:

* vad företagen har för ändamål med sin leansatsning och
* hur effektiviteten ser ut i olika leansatsningar och
* hur livscykeln ser ut i olika leansatsningar samt
* varför så få är uthålligt framgångsrika med lean

Det finns hopp för de företag som inte har en uthålligt framgångsrik leansatsning. En väl utförd revitalisering av leansatsningen lönar sig. I berättelsen skildras vad som gör skillnad hos företag som är framgångsrika i sin leansatsning och vad som kännetecknar en väl utförd revitalisering.

"50 nyanser av lean är en spännande, fräsch, lättläst och väldigt givande leanbok. Till skillnad från den stora mängden av leanböcker beskriver och analyserar författarna varför leanprojekt lyckas eller misslyckas - på lång sikt. På en konferens i Stockholm år 2010 sa jag att få svenska företag kommer syssla med lean om tio år. Problemet är att det är för enkelt att starta nya förändringsprojekt men väldigt svårt att skapa uthållighet i förändringsarbetet. Författarna till 50 nyanser av lean ger konkreta tips på vad företag måste göra om de vill att deras förändringsarbete skall bli framgångsrikt under lång tid framöver. Denna faktabaserade bok borde därför vara obligatorisk läsning för alla organisationer - både innan de startar lean/förändringsprojekt samt under resans gång."
Dag Näslund, Professor, Process and Supply Chain Management, University of North Florida och Docent vid Lunds Universitet
"En intressant analys som går djupare i det kända problemet att många leansatsningar inte ger förväntade resultat. Studien belyser och stärker viktiga framgångsfaktorer som långsiktighet och uthållighet i leantransformationen, ledningens ägarskap och engagemang både hos chefer och medarbetare. Jag rekommenderar alla som vill lyckas långsiktigt med Lean att ta del av slutsatserna i denna bok."
Peter Alvarsson, Head of Operational Excellence & Lean, Sweden Operations AstraZeneca

www.50nyanseravlean.se
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. 50 nyanser av Lean : varför bara några få lyckas
  2. +
  3. Börsen för alla : vägen till miljonen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Börsen för alla : vägen till miljonen av Mohammed Salih, André Netzén Örn (inbunden).

Köp båda 2 för 457 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna