Sjöfåglarna från Bornyr (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2013-05-07
Förlag
Erika Lundqvist
Dimensioner
220 x 150 x 20 mm
Vikt
600 g
SAB
uHc
ISBN
9789163729485
Sjöfåglarna från Bornyr (kartonnage)

Sjöfåglarna från Bornyr

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Kartonnage Svenska, 2013-05-07
269
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
"Sjöfåglarna från Bornyr" är en fantasifull saga om hur de två harhjärtade Illias och Aiva tvingas inse att det ytterst stillsamma och ensamma liv de lever inte är vad ödet haft i beredskap åt dem. Både naturen och mänskliga nycker griper in och knuffar dem med bestämd hand ut i det äventyr som ställer dem öga mot öga med såväl rikets grymmaste sjörövare som med de lömska omänskliga, de som i det dolda lever parallellt med människorna. Det blir en farlig resa. När Illias och Aiva obevekligt närmar sig den avgörande striden måste de en gång för alla bestämma sig: skall de
kämpa eller ge upp?

"Sjöfåglarna från Bornyr" är Erika Lundqvists debutroman. Hon är sedan 2010 hemvänd till Vilhelmina i norra Sveriges inland. Den hänförande naturen, med majestätiska blånande fjäll och stora, tysta skogar lämnar en för en stund ordlös. Men sedan måste man få berätta om äventyr, säger hon.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sjöfåglarna från Bornyr. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Ett behagligt språk och elegant berättande som håller...

    Ett behagligt språk och elegant berättande som håller läsaren intresserad från början till slut. Handlingen är relativt okomplicerad och blandar sjörövare med nordisk saga på ett lite ovanligt sätt. Det som är styrkan i boken är personporträtten och humorn blandat med stundom allvarsam dramatik. Det är helt klart en bok för läsare som gillar bra språk och jag tror att den kan passa alla åldrar fast kanske från 14-15 år.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Sjöfåglarna från Bornyr