Min ena mamma hette Ruth (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
248
Utgivningsdatum
2013-07-01
Upplaga
1
Förlag
Upnac
Dimensioner
177 x 110 x 16 mm
Vikt
214 g
SAB
Hc
ISBN
9789163732317
Min ena mamma hette Ruth (pocket)

Min ena mamma hette Ruth

(12 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket Svenska, 2013-07-01
48
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Det är något som inte stämmer med Karin. Hon ser inte ut som andra tanter som kommer hem till oss. Jag står gömd bakom lövdraperiet på verandan och ser på henne, ser hur håret bubblar i solljuset och hur det glittrar till inne bland lockarna. Karin har örhängen.
Det blir konstiga tankar inne i mig, men det är snällt av mamma och pappa att de låter henne bo hos oss fastän vi knappt känner henne.

Lotta växer upp i skuggan av en stor familjehemlighet, en hemlighet som briserar när hon just fyllt arton år. I sin självbiografiska roman målar Lotta ömsint bilden av sin mamma Ruth och av uppväxten i 50- och 60-talens fromma frikyrkomiljö med all dess välvilja, särart och utanförskap. Minnesbilderna varvas med berättelsen om den vackra Karin som lever i en annan värld, fylld av spänning och flärd - men också av förluster, död och ett förlamande svek som driver henne att lämna bort sitt enda barn.

?Jag sträckläser den mycket fängslande romanen.?
Jönköpings-Posten

?I Backmans bok hittar jag den verkliga spänningen, livets alldeles egen.?
Dagen

?Författarens skildring av uppväxten i det pingstkyrkliga hemmet är både intressant och gripande, och Backmans stil är behagligt följsam.?
Borås Tidning

Lotta Backman är konstnär och föreläsare. Hon är född i Stockholm, uppvuxen i Jönköping och bor sedan flera år i Borås. Min ena mamma hette Ruth är hennes första bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Min ena mamma hette Ruth
 2. +
 3. När drömmen slår in

De som köpt den här boken har ofta också köpt När drömmen slår in av Sofia Fritzson (pocket).

Köp båda 2 för 103 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Min ena mamma hette Ruth. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Känner igen mycket
  elizabeth thoor, 10 februari 2016

  Boken är välskriven och balanserad. Författaren har upplevt mycket av frikyrkans fyrkantighet och syndakatalog men ändå försöker hon förstå och ser kärleken bakom det dogmatiska. Hon skriver så intressant om sin biologiska mamma parallellt med sin adoptivmamma. Jag kan inte låta bli att sträckläsa boken.
  När jag nu dessutom råkar bo i Jönköping så blir boken ännu mer intressant.

 2. En fängslande roman

  Inte bara en självbiografi utan en njutbar roman om en svunnen tid. Målande träffsäker beskrivning av situationer och saker man minns. Läs den.

 3. Fenomenal
  Lotties kompis, 30 maj 2014

  Lotta Backman har lyckats beskriva fem människors livsöden såväl som glädjeämnen i livet på ett ödmjukt och uppriktigt sätt. Hon har framförallt påpekat (indirekt) hur man kan förlåta och acceptera sitt och andras öden trotts svek och själsliga sår. Min ena mamma hette Rut är fängslande och tänkvärd på många sätt. Hoppas många människor i det oförlåtande samhälle vi lever i får syn på denna boken. Grattis Lotta jag hejar på dej i och din skriv talang. Kram o Gud välsigne dej!

 4. Fängslande
  Johanna , 27 maj 2014

  Fängslande biografi där man får följa två helt olika människoöden. Skönt flyt i språket. Kunde inte sluta läsa. En sidvändare!

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Min ena mamma hette Ruth