Bandspridning (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
443
Utgivningsdatum
2013-08-07
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Hackspetten
Översättare
Christer Frank
ISBN
9789163736889
Bandspridning (e-bok)

Bandspridning (e-bok)

Hedy Lamarr och mobiltelefonen

E-bok (EPUB), Svenska, 2013-08-07
91
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Hedy Lamarr var en berömd Hollywood-stjärna och den första kvinna som framträdde naken på vita duken. George Antheil var pianist och kompositör. Hur kunde det komma sig att dessa två kom att uppfinna den 3G-teknologi som används i dagens mobiltelefoner?

Hon kallades "världens vackraste kvinna" och han "musikens värsting" ändå fick de redan 1942 patent på den vitala radioteknik som idag går under namnet bandspridning.

Denna uppslukande bok följer Hedys och Georges händelserika och ibland skandalomsusade liv samtidigt som den berättar om radions fascinerande utveckling allt från dess tidigaste användning under Titanic-tragedin till dagens världsomspännande mobiltelefoniutbredning.

Uppdaterad 2013 representerar detta det första seriösa och djupgående försöket att lösa mysteriet med Hedys och Georges bidrag till dagens viktigaste kommunikationsteknologi. Det är en berättelse om uppfinningar och intriger som söker sig fram på vindlande vägar där vi stöter på hemlig kommunikation, vapenhandel, avantgardeliv i Paris och den stora Hollywood-drömmen, allt för att spåra hur bandspridningen utvecklats - den radioteknologi som gett oss Bluetooth, Wi-Fi och fört film in i din mobil.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Bandspridning