Fjärilsvingar - Missbruk, medberoende, cancer och vägen tillbaka (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2013-10-04
Förlag
Vulkan Bokförlag
ISBN
9789163738029

Fjärilsvingar - Missbruk, medberoende, cancer och vägen tillbaka E-bok

(1 röst)
E-bok,  Svenska, 2013-10-04

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Man kan säga att Yvonne Carlsson förlorade sin dotter Linda flera gånger, om och om igen. Allra först genom om att dottern försvann in i ett drogmissbruk. Sedan genom en stor sorg som inte blev bearbetad: Lindas lilla dotter dog vid förlossningen. Efter en utmanande tid dels på behandlingshem och dels genom upptäckten av malignt melanom, blev hon drogfri och friskförklarad.

Hon växte stort, utvecklade sig och förbättrade sina relationer. Ja, hon lyckades bygga upp sitt liv igen med glädje och tilltro till framtiden. En bedrift! Äntligen njöt Linda av sitt liv, tillsammans med sina små tre söner. Då kom dråpslaget: stora tumörer på flera ställen i kroppen: hjärnan, lungorna, mjälten... Hon avled i september 2010.

Men detta är inte endast berättelsen om Lindas liv. Den skildrar även hennes mor Yvonnes viktiga, inre resa. Vägen från att ha varit totalt medberoende till Linda och därefter knäckt av sorgen, var inte lätt att vandra. Men idag arbetar hon som sorgterapeut, med medberoende som specialitet.

" Linda var som en fjäril som flög bort allt för tidigt. Men Yvonne har vi kvar och jag hoppas att hennes bok kommer att flyga in, och landa, hos dem som behöver få läsa den. För genom sina egna erfarenheter kan Yvonne dela med sig av de centrala insikterna och processerna, som man behöver för att kunna växa som människa och ta sig ur sin puppa. Smärtsamt uppriktigt berättar hon här om sig själv och om sin dotter Linda. Sorgbearbetning och beroendeproblematik är viktiga delar i boken."

Lotte Mjöberg, förlagscoach
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Yvonne Carlsson

  • Genericitet i text

    Yvonne Carlsson

    När vi vill säga något om björnar i allmänhet kan vi använda oss av olika uttryck, som i "En björn/björnen/björnar/björnarna är bra på att klättra i träd", och det kan tyckas som om det inte spelar så stor roll vilket av uttrycken vi väl...