Kärnkraft  farlig och förlegad (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2013-09-20
Förlag
Bokförlaget Musen Som Röt
Dimensioner
221 x 151 x 15 mm
Vikt
360 g
ISBN
9789163738210
Kärnkraft  farlig och förlegad (kartonnage)

Kärnkraft farlig och förlegad

Kartonnage Svenska, 2013-09-20
309
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
HUR FARLIGA ÄR DE SVENSKA KÄRNKRAFTVERKEN?

?När Fukushimaolyckan inträffade rekommenderade den svenska Strålsäkerhetsmyndigheten att alla inom en åtta mils radie från ett havererat kärnkraftverk skulle evakueras.?

Hon ger sig inte, Maj Wechselmann. När tystnad anbefalles så talar hon. Nu om kärnkraft tillsammans med Mats Fors och Olof Stierna.

Vi står inför vägval om kärnkraftens framtid i Sverige. Medan Tyskland beslutat att lägga ner, planerar Vattenfall för nya reaktorer. Regeringens beslut att tillåta nya reaktorer har ökat osäkerheten på energimarknaden. Vad vill oppositionen egentligen? Det politiska läget är darrigt.

Kärnkraften skulle vara avvecklad senast 2010. Det var löftet från vinnande linje i folkomröstningen 1980. De som stod bakom krav på avvecklingen hade majoritet i riksdagen ända från dag ett efter omröstningen. Men inte ett enda politiskt beslut togs för att möjliggöra det. Det finns såväl energi- som demokratiskäl att vara djupt kritisk.

Ursinnet i den här boken går inte att ta miste på. Författarna radar upp belagda incidenter vid de svenska kärnreaktorerna, redovisar följder av Tjernobyl, analyserar läget efter Fukushima. Är det till och med så att det okritiska Sverige är utvalt för testa hur långt man kan pressa gamla kärnreaktorer?

Ur en rad perspektiv är det viktigt att den kritiska analysen av kärnkraften inte tystnar. Trots att tystnad tycks vara anbefallen.

Birger Schlaug
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kärnkraft  farlig och förlegad
  2. +
  3. Ett extremt dyrt och livsfarligt sätt att värma vatten : en bok om kärnkraft

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett extremt dyrt och livsfarligt sätt att värma... av Åsa Moberg (inbunden).

Köp båda 2 för 514 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »