Stockholmsfragment (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (17.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2013-09-09
Förlag
Vulkan Bokförlag
ISBN
9789163738616
Stockholmsfragment (e-bok)

Stockholmsfragment E-bok

E-bok,  Svenska, 2013-09-09

Styckköp

95

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Här får vi följa med en pojkes och en flickas uppväxt i efterkrigstidens Stockholm. Närmare bestämt till barnaåren på Kungsholmen och i Klarahallen på 40-talet. Flytten till förorten på 50-talet och till Ekerö på 60-talet.

Hur var det att vara barn mitt i en storstad då? Hur kändes det att gå i en av Europas största folkskolor? Vad gjorde de under rasterna och på fritiden? Vad påverkade deras yrkesval? Hur försörjde de sig och vart gick semestern?

Svaren kommer från mängder av pusselbitar som tillsammans ger en bild av bland annat förortsliv, tonårsdrömmar, spirande kärlek, arbetsplatser, kamratskap, resor i främmande länder, bostadsbristens vedermödor och längtan efter att sätta eget bo.

Historien består till största delen av deras egna ord som de själva skrivit ner eller berättat vid köksbordet på 2000-talet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Alf Sandberg

  • Meluk och alkemisterna

    Alf Sandberg

    Det här är början på berättelsen om orchen Meluk och världen som han är en del av. Meluk styrs av sina instinkter, svartfolkens seder och andra makter. Det leder till en rad konflikter både för honom själv och hela hans omgivning. Vi får också sti...

  • Meluk och adepterna

    Alf Sandberg

    Det här är andra delen om orchen Meluk och de varelser som korsar hans väg.