Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Hundtokiga Alva (del 2)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
127
Utgivningsdatum
2014-12-16
Upplaga
1
Förlag
Kalvö Förlag
Dimensioner
210 x 140 x 10 mm
Vikt
300 g
SAB
Hcg
ISBN
9789163739187
Alvas valpsommar (kartonnage)

Alvas valpsommar

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage Svenska, 2014-12-16
169
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Sommarlovet börjar helt perfekt. Nu är det rallylydnad som gäller för Alva och hennes kompisar. Dessutom har hon blivit fodervärd till Rufus, världens finaste valp.

Men snart hopar sig problemen. Även den sötaste valp kan vara riktigt jobbig. Och hemma hos Maja är det kris. Måste hon göra sig av med Vito när han hugger efter hennes mammas nya kille?

För att slippa eländet ger sig tjejerna ut och tältar i skogen med sina hundar. Men vad är det som krafsar på tältet mitt i natten? Kan det vara vargen som det stod om i tidningen? För varulvar finns väl ändå inte på riktigt?

Alvas valpsommar är en fristående fortsättning på Alvas önskehund.

Alvas önskehund har verkligen tagit sig in i mitt hjärta för att stanna där.
Författare Kim M. Kimselius

Dottern (8 år) och jag har läst Alvas önskehund av Susanne Pelger, med stort nöje /---/ och ser gärna att författaren ger ut fler böcker för hundtokiga!
Feelgoodbibliotekarien Anette Helgesson

Susanne Pelger är lärare, forskare och författare, och har tidigare bland annat skrivit läroböcker i kommunikation. Alvas valpsommar är hennes andra bok i serien om hundtokiga Alva.

Recensioner

En underbar bok! Jag lärde känna Alva i förra boken, Alvas önskehund. Sedan dess har jag längtat efter uppföljaren och jag blir inte besviken. /---/ Det här är just en sådan här bok man vill läsa när ens högsta önskan är att få en egen hund. En charmig bok jag varmt rekommenderar dig att läsa för dina barn och barnbarn och för dig själv. Läs den!
Boken får fem stjärnor av fem
Författare Kim M. Kimselius

"Alla som gillar mysiga böcker med kärlek och lite spänning kommer att älska boken!" säger tioåriga Signe om Alvas valpsommar.
Anna Baburin, AiredaleTerriern, nr 4 2015

Med ett enkelt, men uttrycksfullt och välformulerat språk görs Alvas valpsommar lättillgänglig för de flesta läsare i mellanstadieåldern. Med eller utan hundintresse är det lätt att tycka om Alva och att bli intresserad av vad som händer henne och vad hon funderar på. Hon är en vanlig, trevlig tjej som förhoppningsvis återkommer i fler böcker.
Inger Lindberg, BTJ-häfte 6:2015
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Alvas valpsommar
  2. +
  3. Alvas värsta dag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Alvas värsta dag av Susanne Pelger (kartonnage).

Köp båda 2 för 339 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Alvas valpsommar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Härlig bok
    Villivonkansbooks (Örebro), 2 oktober 2017

    Alva har precis blivit fodervärd till Rufus, världens finaste valp. Men även den sötaste valp kan vara jobbig. Hemma hos kompisen Maja är det kris, måste hon göra sig av med Vito, när han hugger efter mammas nya kille?
    Alvas valpsommar är en fristående fortsättning på Alvas önskehund. Alvas önskehund har jag läst tidigare och tyckte mycket om. Denna är precis lika bra. En underhållande fängslande bok om Alva och hennes liv med nya valpen Rufus. Det är inte alltid så lätt och enkelt att ha... Läs hela recensionen

  2. En underbar bok!
    Kim M. Kimselius, 17 september 2015

    En underbar bok! Jag lärde känna Alva i förra boken, Alvas önskehund. Sedan dess har jag längtat efter uppföljaren och jag blir inte besviken. I slutet av förra boken fick Alva den efterlängtade valpen.

    I Alvas valpsommar får vi följa Alva och Rufus, den valp hon är fodervärd åt. Jag får även återknyta bekantskapen med den charmiga hunden Cesar från förra boken.

    I Alvas valpsommar beskrivs både vedermödor med att ha en nyfiken liten valp och all den kärlek det innebär att ha... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Alvas valpsommar