Mamman och fröet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
24
Utgivningsdatum
2013-11-04
Förlag
Konst och krumelurer
Medarbetare
Tomio, Mario (form)
Illustratör/Fotograf
Ann-Katrine Engström
Dimensioner
175 x 174 x 5 mm
Vikt
179 g
SAB
Hcf
ISBN
9789163739972
Mamman och fröet (inbunden)

Mamman och fröet

(11 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden Svenska, 2013-11-04
179
Skickas inom 10-15 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Det finns olika berättelser om hur man kommer till världen. Alla berättelser är lika viktiga. Vid en viss ålder börjar barn undra och fråga om hur de blev till och hur de hänger ihop med sin övriga familj. Som vuxna svarar vi på barnets frågor för att skapa förståelse och för att barnet skall få tillgång till sin egen berättelse. Ibland läser vi böcker för barnet för igenkänning och förståelse.

En av författarens vänner är mamma med hjälp av donator och den mamman sa vid ett tillfälle att det borde finnas en barnbok om detta. Ann-Katrine Engström sa; "Då skall jag skriva den till er!" Tanken växte och Ann-Katrine såg att det fanns ett behov av denna bok också hos andra familjer och människor som möter barn från olika familjekonstellationer.

Så här är den nu, boken om Mamman och fröet! En bok som på ett lättsamt sätt, med färgglada illustrationer och på barnets nivå förklarar en mammas längtan och hur man kan komma till världen genom en mamma och ett frö.

Boken vänder sig till barn i förskoleåldern
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mamman och fröet
 2. +
 3. En fjäril på min kofta

De som köpt den här boken har ofta också köpt En fjäril på min kofta av Ann-Katrine Engström (inbunden).

Köp båda 2 för 355 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Mamman och fröet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Otrevliga ordval men bra story
  Liza , 11 november 2015

  Gillar inte att man inte kallar saker för deras riktiga namn som frön istället för spermier och även att mamman köper frö. Blir lite känsligt - som att man har köpt barnet.
  Att män kallas farbröder är lite nasty. Jag har strukit över o ändrat i texten i boken.

  Min son gillar dock historien och vill ofta att jag ska läsa boken som jag alltid har läst med mina ord.

 2. Underbar bok som min dotter vill att vi läser om och...
  Karin Johansson, 8 januari 2014

  Underbar bok som min dotter vill att vi läser om och om igen. Förklarar på ett enkelt och väldigt fint sätt hur det går till när man får barn via insemination. I berättelsen lägger in hur jag åkte till Danmark (bil, flyg, tåg) och även min dotters namn. Rekommenderas!

 3. Å vilken fin bok. Skulle vilja ge den 6 stjärnor!...
  Marianna Henning, 5 januari 2014

  Å vilken fin bok. Skulle vilja ge den 6 stjärnor! Äntligen en bok om insemination. Underbart att den är skriven ur ett barns perspektiv. Min son bara älskar den och vi läser den igen, och igen. Tack!

 4. Tycker den var fin, men verkligen synd att man inte...
  mamma, 17 december 2013

  Tycker den var fin, men verkligen synd att man inte hade med att mamman gick till doktorn och fick hjälp med att sätta in fröet. Annars hade den fått 5. Tyckte också det var dumt att blanda in tomten och gud.

 5. Jag hade sett fram emot den här boken, men tyvärr...
  e1, 16 december 2013

  Jag hade sett fram emot den här boken, men tyvärr gillade jag inte den alls. Det var synd eftersom det behövs böcker på temat. Jag hade tänkt läsa boken för min dotter som blivit till genom inseminering, men jag kände att jag inte kunde läsa den för henne eftersom den inte alls passade med vår historia. Jag returnerade faktiskt boken. Den främsta anledningen var på grund av att mamman i boken går och köper ett frö i en affär som hon tar med sig hem, sen är hon med barn. Den andra anledningen ... Läs hela recensionen

 6. Det var är en mycket välskriven bok som passar att...
  AnneliHelena, 27 november 2013

  Det var är en mycket välskriven bok som passar att läsa för barn som undrar hur bebisen hamnar i mammas mage, fina bilder, jag log när jag läste den.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Ann-Katrine Engström

 • En fjäril på min kofta

  Ann-Katrine Engström

  Ibland händer det som inte får hända. Ibland dör ett efterlängtat barn och syskon i mammans mage eller senare. I dessa familjer finns det döda barnet närvarande alla dagar. Vissa dagar mer påtagligt än andra, men alltid närvarande. Ibland föds det...

Bloggat om Mamman och fröet