Sommarens skiraste ljus - om det dolda våldet mot kvinnor och barn (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
253
Utgivningsdatum
2014-01-15
Upplaga
1
Förlag
Kvinnorättsförbundet
Medarbetare
Sjöström, Åsa (foto)
Dimensioner
220 x 162 x 25 mm
Vikt
620 g
SAB
Oepa
ISBN
9789163743009
Sommarens skiraste ljus - om det dolda våldet mot kvinnor och barn (häftad)

Sommarens skiraste ljus - om det dolda våldet mot kvinnor och barn

Häftad Svenska, 2014-01-15
190
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"Aldrig tidigare har jag läst något där misshandlades verklighet kommer fram så här." (Sydsvenskan)

"Smärtsam läsning om vardagens våld." (Göteborgs-Posten)

"Sommarens skiraste ljus" handlar om våld mot kvinnor och barn, om den förtvivlan och det mörker de utsatta hamnar i, men också om engagemang för att hjälpa dem. Det här är starka berättelser om destruktiva relationer, arrangerade äktenskap, hederskultur, rädsla, isolering, maktlöshet och insikt om hur sårbar individen är trots skyddade boenden, domar i tingsrätten och andra myndighetsingrepp. För barnen blir uppväxten väldigt otrygg. Vi lever i ett samhälle där offren för våld och övergrepp måste gömma sig medan förövarna ofta går fria.

BOM - Barn och mammor - är ett projekt som Kvinnorättsförbundet i Malmö drivit för att skapa pauser och glädjeämnen för dem, som lämnat våldsamma relationer och nu tvingas leva med hemlig adress och skyddade identiteter. Det handlar om att släppa in ljus i mörkret. Det har krävts stort mod av kvinnorna för att bryta sig loss från våldet och för att så här öppenhjärtigt berätta om det som de har varit med om.

Lars Åberg är journalist och författare och har skrivit ett tjugotal böcker om svenska och amerikanska samhällsfrågor. De senaste är den prisbelönta USA-skildringen "West" och "Heder och samvete", om hederskultur i Sverige, skriven tillsammans med Eduardo Grutzky.

Åsa Sjöström är bildjournalist med inriktning på sociala reportage, internationellt och i Sverige, framför allt med kvinnor och barn i fokus. Hon har belönats med en rad priser, bland annat i World Press Photo och i svenska Årets Bild, och har tidigare arbetat på Sydsvenskan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sommarens skiraste ljus - om det dolda våldet mot kvinnor och barn
  2. +
  3. Våld mot kvinnor : om polisiär hot- och riskbedömningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Våld mot kvinnor : om polisiär hot- och riskbed... av Magnus Lindgren, Peter Strandell (häftad).

Köp båda 2 för 296 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »