Stora boken om naturligt glutenfri bakning (inbunden)
Format
Inbunden (Halvfranskt)
Språk
Svenska
Antal sidor
353
Utgivningsdatum
2014-04-09
Upplaga
1
Förlag
Praefekt Omnimedia
Dimensioner
245 x 177 x 25 mm
Vikt
1134 g
SAB
Qcaam
ISBN
9789163751493
Stora boken om naturligt glutenfri bakning (inbunden)

Stora boken om naturligt glutenfri bakning

(28 röster)  |  Läs 16 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2014-04-09

Slutsåld

Karolina Tegelaar är en nytänkande receptkreatör som med sin bakgrund som forskare lyckats arbeta fram en helt ny standard på glutenfria och allergivänliga bakverk. I boken finns över 150 recept i absolut världsklass.

Det är inte svårt att baka utan gluten med rätt ingredienser. Utöver alla recept finns en genomgång av hur du enkelt anpassar dina egna recept till att bli glutenfria. Boken innehåller recept på flera olika mjölblandningar som du kan blanda i större mängder och använda istället för vetemjöl.

Det är den första boken i Sverige i sitt slag. Helt fri från vete, råg och korn. Alla recept är fria från gluten, ägg och mjölk och de allra flesta är utan soja, nötter, majs eller baljväxter. Recepten är dessutom framtagna helt utan växtfiber som annars suger upp vätska i kakor och degar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 16 recensioner av Stora boken om naturligt glutenfri bakning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bakboken nummer ett
  Linda Andersen, 1 juni 2017

  Älskar alla recepten. Lättförståeliga och alla ingredienser går att hitta i välsorterade livsmedelsaffärer. Rekommenderar denna boken till alla jag känner

 2. Bästa bakboken
  Lotta Rizzo, 16 maj 2017

  Innehåller alla de vanliga svenska bakverken och mycket mer.
  Alla recept jag provat fungerar perfekt.
  Älskar att man får lära sig mer om bak-kemi.

 3. Stora boken om naturligt glutenfri bakning
  Adriana Holm, 3 februari 2017

  En mycket lärorik bok med bara enkla ingredienser & lätta knep. Man lyckas helt enkel & levererar en mycket uppskattad resultat som imponerar alla..! Faktiskt.....!
  .

 4. Intelligent och läsvärd!
  Nyligen glutenfri, 2 februari 2017

  Ett måste för alla med celiaki+! Boken går igenom tekniker och tankesätt som är oerhört viktiga för att lyckas med glutenfri bakning samt har många utmärkta recept! Även om du aldrig bakar ett enda recept från boken ger de första tio sidorna dig kunskap som du inte klarar dig utan om du vill kunna baka glutenfritt!

 5. En måstebok
  Mia (Sundbyberg), 14 december 2016

  En bibel för slla som är glutenallergiska. Recepten är dessurom helt fria från ägg och mjölk. En fantastisk bok jag varmt rekommenderar.

 6. Bästa bakboken!
  Jenny , 16 oktober 2016

  Så många brödrecept kanske inte den här boken kan stoltsera med (och de jäst-recept jag provat har inte blivit så bra) men jag älskar den här boken! Jag har bjudit på tårtor, kärleksmums, muffins osv osv. ur denna å allt smakar minst lika gott som "vanlig" bakning! Rekommenderar den till alla som äter gf! Mixerecepten i början av boken har jag använt till några favoritrecept från förr och har fått utmärkt resultat! Köp, du kommer inte ångra dig!

 7. Älskar denna bok
  Anna Pettersson, 30 maj 2016

  Jag är så glad för att jag fann denna bok .. den bästa i tiderna ..
  Önskade dock att det kunde vara lite mera matbröd 😉
  Men jag rekomenderar denna många gånger om ❤

 8. Äntligen kan jag baka
  Annelie Edvardsson, 12 oktober 2015

  Den här boken ger förklaringar till hur du ska tänka för att kunna baka vetefritt. Den har många bra recept. Den förklarar tydligt skillnaderna mellan de olika mjölsorterna och var man kan få tag på dem. Superbra bok. Väl värd pengarna.

 9. Riktigt bra!
  Lena , 24 september 2015

  Tycker att boken ger bra information om de olika råvarorna och hur det kan användas och bytas ut vilket kan vara knepigt, har inte bakat så mycket ännu men jag tänker baka mig igenom boken! Har bakat den mjuka pepparkakan som blev omtyckt på jobbet!

 10. underbar bok
  Marie Margareta Frändén, 4 november 2014

  har dock inte hunnit testa den än men fina recept och jag kommer testa baka pepparkakor med barnbarnet för första gången. Alla recept i boken funkar inte pga multiallergi men det visste jag innan

 11. Kanon <3
  Alexandra , 22 september 2014

  Tycker att denna boken var ett fantastiskt köp!
  Många goda recept som inte blir "tråkiga" som vissa andra glutenfria bakverk lätt kan bli. Fina bilder är det med. Och det bästa i boken är att det står stort längst ner på varje sida hur många grader det ska vara på ugnen :)

  Rekomenderas varmt!
  Den kommer användas flitigt här hemma.

 12. Otroligt besviken
  Emma, 7 september 2014

  Precis som flera andra är jag djupt besviken på att boken till 95% innehåller recept på söta bakverk och enbart 4-5 brödrecept. Brödrecepten är krångliga, det tar en hel dag att baka ett bröd eftersom det ska stå i kyl i flera timmar efter jäsning och sen jäsa igen. Konsistensen är usel, går inte att vettigt hantera degen (och då har jag bakat glutenfritt i 10 år) och slutresultatet är dåligt.
  När det gäller kakrecepten har jag provat några småkakor, alla med mediokert resultat. Först oc... Läs hela recensionen

 13. Verkligt fin
  Anna, 19 augusti 2014

  Massor av bra recept. Lånade ut den nyligen till en kompis med barn med misstänkt intolerans.

  Stor variation av recept, allt från matbröd till knäck. Allt är dessutom utan mejeriprodukter för oss som inte äter det.

 14. Fantastisk bok!!
  Anki Förste, 13 augusti 2014

  Den här helt magisk!! Många bra och inspirerande recept som man själv kan variera i all oändlighet. Bra grundbrödrecept som man sedan kan lägga till nötter, frön och kryddor efter eget huvud. Skönt med en bok där man både kan gå strikt efter recepten och dessutom sväva ut själv! Det här är min bakbibel!

  Tack för en inspirerande bok!!

 15. Helt ok
  Alexandra , 2 augusti 2014

  Lite besviken på att det var så få matbrödrecept. Det borde framgå tydligare att detta främst är en bok för den som vill baka söta bakverk. Svårt att få till jäsningen på det jag bakat. Men det tar kanske lite tid att lära sig detta nya sätt att baka.

 16. För få bröd-recept
  glutis, 22 juli 2014

  Det framgick tyvärr inte av bok-informationen på bokus hemsida att denna bakbok i princip uteslutande innehåller söta bakverk och väldigt få brödrecept. Bokens egen baksidestext gör inte heller detta klart för läsaren. Dåligt!

Visa alla 16 recensioner

Fler böcker av Karolina Tegelaar

 • The Vegan Baking Bible

  Karolina Tegelaar

  You shouldnt have to compromise on flavour, texture and the look of your cake just because its vegan. From carrot cake and chocolate cookies to madeleines and muffins; in this ultimate bible, Karolina has veganised old baking favourites as well as...

 • Vegan Baking Bible

  Karolina Tegelaar

  You shouldn't have to compromise on flavour, texture and the look of your cake just because it's vegan. From carrot cake and chocolate cookies to madeleines and muffins; in this ultimate bible, Karolina has veganised old baking favourites as well ...