Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
541
Utgivningsdatum
2014-04-29
Förlag
Vulkan
Dimensioner
180 x 110 x 50 mm
Vikt
400 g
ISBN
9789163752308
Vanmakt (häftad)

Vanmakt

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2014-04-29

Slutsåld

I Djursholm i Stockholm misshandlas en ung kvinna brutalt till döds. Kriminalinspektör SANNA JOHANSSON och hennes kollega KALLE KARLSSON blir ansvariga att utreda misshandeln som leder rakt in i de fina salongerna hos överklassen. Dit hör BÖRGE SVENSON, från anrika familjen Svenson, som lever ett dubbelliv värre än någon kan föreställa sig.

 

Det är mordet på hennes dotter och våld mot kvinnor som får SUSANNE ALDHAMO att varje helg förklä sig och bege sig ut i jakten på mördaren i Stockholms heta krogliv. Men när hon väl finner den hon söker, kommer hon våga fullfölja sin plan?

 

MIKAELA och SAMUEL startar tillsammans med andra engagerade ungdomar aktionsgruppen "Rosie the Riveter" för att agera mot kvinnovåldet via sociala medier. De kan aldrig ana vilka följder deras uppmaningar kommer att få. En mediestorm är snart ett faktum när utsatta kvinnor börjar berätta sina historier på plakat för alla att läsa. Den politiska storm som piskas upp sätter ungdomarnas vänskap på prov.

 

SANNA JOHANSSON och KALLE KARLSSON stöter på hårt motstånd i sin utredning. Varför försöker kollegan ANDERS SEGELSTRÖM undanröja bevis? Kan Sanna hålla sig objektiv då hon själv blivit utsatt för våld i sitt privatliv? Och är hon och Kalle Karlsson verkligen bara kollegor?

 

Att gräva i det förflutna blir en ansträngning för alla inblandade och fynden från det förgångna är förödande för överklassfamiljen som gör allt för att bevara sin fina fasad.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vanmakt. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Fängslande och trovärdig!
    Silvia Duran, 9 mars 2016

    Den spännande handlingen i Vanmakt höll mig fången från början till slut. En gripande berättelse om kvinnors utsatthet. Lätt att leva sig in i miljön och personernas olika livsöden som så målande beskrivs.

    Rekommenderar boken!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Vanmakt