Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
127
Utgivningsdatum
2014-04-11
Upplaga
1
Utmärkelser
Nominerad till Selmapriset
Förlag
Atlet & Diet
Dimensioner
240 x 168 x 15 mm
Vikt
418 g
SAB
Rb,Vlaaf
ISBN
9789163753381
Mål i mun : idrott och ätstörningar (häftad)

Mål i mun : idrott och ätstörningar

Häftad Svenska, 2014-04-11
273
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Bokomslagstext:

Mål i Mun handlar om ätstörningar och specifika aspekter som rör idrotten - ett oerhört viktigt och aktuellt ämne. Jag har känt Isabella von Hofsten, både som arbetskollega och nära vän i många år och imponeras av hennes långa och breda erfarenhet och hennes gedigna kunskap inom detta svåra område. Boken fyller ett tomrum då det fram tills nu, mer eller mindre saknas litteratur som vänder sig direkt till idrottsledare och tränare.
Mål i Mun ger dig som tränare en god teoretisk bakgrund och förklarar komplexiteten omkring ätstörningar med historiska fakta, diagnoser och förklaring till olika fysiska följder av ätstörningar. Hur sjukdomen yttrar sig bland idrottare och hur du som tränare bör förhålla dig.
Även om du är en av de tränare som aldrig veterligen har mött någon ätstörd person förut, ger boken en fin sammanfattande bild av hur sjukdomarna fungerar, hur vanliga de är och exempel på förväntade sjukdomsförlopp.

Anna Melin, Institutet för Idrott och Nutrition, Köpenhamns Universitet 2014 - f.d.gymnast.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Mattillåtet : praktisk vägledning för dig som har en ätstörning

    Gisela Van Der Ster

    Att leva med en ätstörning är att inte vara fri att vara den man egentligen är. Ätstörningen står i vägen. Men att lämna det ensamma och strängt kontrollerade liv som en ätstörning oftast innebär, är inte så lätt, det krävs både mod och kunskap. G...

  • På väg

    Sara Moum, Gisela Van Der Ster

    Lättläst och personligt komplement till leg. dietisten Gisela van det Sters Mattillåtet. Bearbetningen är gjord av Sara Moum, som arbetar med lättlästa texter och har lång egen erfarenhet av ätstörningar. När man håller på att bli frisk från sin ä...