Akrobaten (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
244
Utgivningsdatum
2014-08-26
Upplaga
1
Förlag
Klartext
Dimensioner
216 x 145 x 23 mm
Vikt
443 g
SAB
Hc
ISBN
9789163754869
Akrobaten (kartonnage)

Akrobaten

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2014-08-26

Slutsåld

"Nu får det vara nog!" skrek Leila och kastade potatisgratängen i golvet. Formen sprack på mitten. Kladdig potatis och sås över köksgolvet.

Leilas make, mytomanen Tom, sprider gärna bilden av den lyckliga familjen i Täbyvillan, men Leila har tröttnat på hans bedrägerier. Hon vill skiljas.

Parets tonårsbarn Anna och Victor har båda sina hemligheter. Anna dränker sina i sprit, droger och förnedrande fyllesex. Victor slår volter i gymnastikhallen och knut på sig själv för att dölja att han är mobbad i skolan. Leila flyr in i kärleksromanernas värld, men någon som följer efter familjen tvingar henne tillbaka till verkligheten.

Akrobaten är en roman om sanning och lögn, med familjerelationerna i centrum. Den utspelar sig i Stockholmsförorten Täby, där författaren Jenny Forsberg bor sedan drygt trettio år.

Jenny Forsberg är författare på fredagar. Måndag till torsdag är hon språkkonsult i svenska i soloföretaget Klartext. Jenny har tidigare skrivit tre fackböcker; Akrobaten är hennes första roman. Läs mer på jennyforsberg.nu.

Mycket bra & stark!!! Betyg: 4 av 5 /Jennies boklista

Det här är Jennys debutroman och hon har verkligen lyckas träffa mitt i prick i sina beskrivningar av känslor och familjedramatik och alla dessa lögner. Betyg: 4 av 5 / Bokraden

Lögnaren Tom är en intressant figur och han är den i romanen som är mest skruvad, även om han är trovärdigt skildrad. De andra personerna känns väldigt jordnära och verkliga, så att läsa om dem blir lite som att hälsa på hos en familj och ta del av deras vardag. Författaren känner sina karaktärer och nu får även vi lära känna dem. / Bokcirkel.se

Jenny Forsberg visar insikt i tonåringens tänkande kring de val som står framför dem, i den inre dialogen och den språkliga tonen. Hon hittar deras vardagsspråk, och nervensom får dig att vilja veta hur det ska gå för dem. Egentligen. /Agneta M Lindh, Skrivarbloggen
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Akrobaten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Familjedrama
    Sara, 16 augusti 2015

    En lättläst och spännande bok med intressanta intriger. Boken har ett enkelt språk som skulle passa bättre i en renodlad ungdomsbok än i en vuxenbok. Jag väntar trots det på en fortsättning där man kan läsa hur det går för akrobaten.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jenny Forsberg