Fjärilens vingslag (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Metamorfos (del 2)
Antal sidor
247
Utgivningsdatum
2016-04-12
Upplaga
1
Förlag
Arabela förlag
Dimensioner
192 x 125 x 15 mm
Vikt
270 g
ISBN
9789163757860
Fjärilens vingslag (häftad)

Fjärilens vingslag

Häftad Svenska, 2016-04-12
229
 • Skickas inom 5-8 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"Katarinas historia börjar i ett litet samhälle vid Karpaternas fot, långt borta i Östeuropa, där doften av nyslaget gräs om somrarna tränger sig in genom näsborrarna. Den doften är för alltid förknippad med barndomen och därför känner Katarina igen den var hon än befinner sig. Hur skulle man kunna beskriva doften så att man verkligen kan göra den rättvisa? En speciell känsla uppstår efter att luktsinnet har registrerat den. Doften av nyslaget gräs ute på ängen. Den känslan är magisk och sätter nästan omedelbart igång minnena.

Katarinas livshistoria skulle egentligen ha kunnat sättas i rörelse några år tidigare än den höstdagen då hon föddes. Man skulle kunna tänka sig att den började på den lilla avlägsna ön i Indiska oceanen i trädgården där Somapraba och Catherine brukade träffas i smyg och att det kanske var där som en vacker fjäril slog med sina vingar."

Eva Franko är uppvuxen i f.d. Tjeckoslovakien, under den kommunistiska diktaturen. Sedan 1978 bor och arbetar hon i Stockholm. Eva har disputerat i psykologi och har arbetat som lektor och forskare vid Stockholms universitet. Med Fjärilens vingslag, andra boken om Katarina Levitsky, fortsätter hon stegvis framåt på sin skönlitterära väg. Arabela Förlag har tidigare givit ut Utresetillstånd (2012).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fjärilens vingslag
 2. +
 3. Utresetillstånd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Utresetillstånd av Eva Franko (häftad).

Köp båda 2 för 494 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Eva Franko

 • Utresetillstånd

  Eva Franko

  "Varför fick människorna i Östeuropa inte resa? Varför fick de inte lämna landet? Vad var myndigheterna rädda för? Var det överhuvudtaget något som var rätt med det? Som liten tyckte jag att det var rätt att pappa till slut, efter många turer...

 • Vända mot solen

  Eva Franko

  "Katarina börjar drömma om ett land som svävar över alla andra länder. Det nya landet som inte finns, ett land för människor som är som de. Skulle det kunna förverkligas? Ett land som uppstår i mellanförskapet mellan länder och kulturer. Tank...