Drömmen om ett barn (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2014-09-29
Förlag
Kommunikativet
Originaltitel
Drömmen om ett barn
Dimensioner
210 x 160 x 10 mm
Vikt
279 g
SAB
Vg
ISBN
9789163758621
Drömmen om ett barn (inbunden)

Drömmen om ett barn

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2014-09-29

Slutsåld

Det finns en redan utstakad väg som de allra flesta par följer. Efter en tid tillsammans tar förhållandet en ny riktning - dags för två att bli tre, dags att bilda familj. Men vad händer när den förväntat raka vägen istället blir krokig och svår? I den självupplevda berättelsen Drömmen om ett barn får vi på ett nära och öppenhjärtigt sätt följa Tobias och hans fru Annas smärtsamma kamp för att få bli föräldrar - från den största eufori över ett blått streck på graviditetsstickan till den djupaste sorg över missfall efter missfall och utomkvedshavandeskap. Till sist är det som hela tillvaron nästan bara kretsar kring parets ofrivilliga barnlöshet, samtidigt som det vanliga livet envisas med att snurra på i sitt vanliga tempo med studier, jobb och socialt liv. Hur ska man finna tid och ro att förhålla sig till att det inte blev som det var tänkt? Hur gör man för att acceptera det man inte kan förstå? Och hur klarar man som par att förbli hjärta mot hjärta när alla livsdrömmar rasar? Drömmen om ett barn är en ärlig berättelse om fyra turbulenta år, där den vackra drömmen om att skapa ett nytt liv snarare förvandlades till en mardröm. I sitt dagboksskrivande bearbetade Tobias den egna identiteten, de egna studieprestationerna och det största av allt: Kärleken. Med sina ärliga anteckningar om sina berg- och dalbaneliknande upplevelser vill han öka kunskaperna om ofrivillig barnlöshet, med ett särskilt fokus på mannens perspektiv. Hans förhoppning är att andra ska finna den hjälp, tröst och stöd han själv hade behövt när livet var som svårast.

Förordet är skrivet av Marcos Birro.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Drömmen om ett barn. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Modig debutant
    tvåbanrspappan, 27 oktober 2014

    Att bilda familj kan tyckas vara enkelt men vad händer när den största glädjen över ett blått streck på graviditetsstickan slutar i djupaste sorg över missfall efter missfall. I den här självbiografiska skildringen får vi följa ett pars barnlängtan utifrån en mans perspektiv. Berättelsen skrivs på ett gripande och ocensurerat sätt vilket gör att läsaren inte lämnas oberörd. Boken är lättläst vilket är tur eftersom ämnet i sig är så pass tungt. Trots en oerhört tuff skildring finns det hela ti... Läs hela recensionen

  2. En emotionell resa
    Annette, 17 oktober 2014

    Jag grät mig igenom boken... Så starkt att höra en mans berättelse kring hur det är att längta och vänta på att bli pappa. Läsvärt!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna