Frisk utan mediciner : om ADHD och autism. (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
130
Utgivningsdatum
2016-01-28
Upplaga
1
Förlag
Nature Associates Förlag
Originaltitel
Frisk utan mediciner. Om ADHD och autism.
Dimensioner
240 x 170 x 10 mm
Vikt
308 g
SAB
Do,Vlada
ISBN
9789163759703
Frisk utan mediciner : om ADHD och autism. (häftad)

Frisk utan mediciner : om ADHD och autism.

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2016-01-28
186
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Acceptera inte ADHD och autism som livslånga funktionshinder, säger författaren Ann-Marie Lidmark. Beteendeproblem kan minska och i bästa fall helt försvinna.

Allergier, näringsbrister, enzymproblem, felaktig tarmflora eller kvarvarande spädbarnsreflexer kan orsaka symtomen. Flera effektiva terapier föreslås i boken och samtliga har stöd i forskning och klinisk verksamhet.

Vägledning ges till provtagning för att ringa in de biokemiska problemen. Dock betalas dessa sällan av den konventionella vården. Med bokens hjälp går det också att pröva sig fram.

Ingen motsättning mellan mediciner och de här föreslagna behandlingarna finns. Det går utmärkt att fortsätta medicinera till dess andra terapier gett resultat och därefter långsamt trappa ned dosen.

Boken är i fösta hand en vägledning och introduktion för dig som vill pröva alternativ till konventionell medicinering. Den lämpar sig också för kompetensutveckling av personal i skolan och vården.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Frisk utan mediciner : om ADHD och autism.
 2. +
 3. Motiverande samtal vid autism och adhd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Motiverande samtal vid autism och adhd av Liria Ortiz, Anna Sjölund (häftad).

Köp båda 2 för 476 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Frisk utan mediciner : om ADHD och autism.. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En mycket angelägen, faktarik och inspirerande bok

  Köerna för utredning är långa men många föredrar av andra skäl att prova alternativ till mediciner. Boken är en utmärkt kunskapskälla för alla som söker alternativ eller komplement som kan bidra till bättre näringsbalans och minskade symtom vid ADHD eller autism hos barn och vuxna.

  Jag vill varmt rekommendera boken för personer med ADHD eller autism, deras anhöriga, hälso- och sjukvårdspersonal, terapeuter, forskare och politiker.

  Boken är en gedigen litteraturöversikt med ... Läs hela recensionen

 2. Verkligen läsvärd!
  Marie, 28 juli 2016

  En bok om att hitta naturliga orsaker till olika beteendeproblem. Helt lysande. Det borde vara självklart att prova naturliga behandlingar innan man börjar medicinera, men så är det inte idag.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Frisk utan mediciner : om ADHD och autism.