Svensk fonetik för andraspråksundervisningen (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
115
Utgivningsdatum
2014-09-24
Upplaga
1
Förlag
Vulkan
Dimensioner
210 x 147 x 6 mm
Vikt
171 g
SAB
Fc.011
ISBN
9789163763786
Svensk fonetik för andraspråksundervisningen (häftad)

Svensk fonetik för andraspråksundervisningen

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2014-09-24
223
 • Skickas inom 5-8 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Bosse Thorén blev intresserad av uttal tidigare än han kan minnas. Bland annat inspirerades han av en morbror att försöka imitera kända och okända människor. Han har studerat allmän språkvetenskap, fonetik och svenska som andraspråk (lärarämnet) vid Stockholms och Umeå universitet. Han disputerade 2008 vid Stockholms universitet på en avhandling om prioritering av svenskans temporala prosodi inom andraspråksundervisningen.
Mellan 1977 och 2008 undervisade han i sfi och svenska som andraspråk inom vuxenutbildningen i Botkyrka, Stockholm och Sundsvall. Från tidigt 1980-tal har han arbetat med lärarfortbildning inom sfi och svenska som andraspråk, och har medverkat i ett antal läromedel.
De senaste tre decennierna har hans fokus varit att göra uttalsundervisningen mer effektiv och lättillgänglig för både lärare och inlärare, genom att förenkla och prioritera inom svenskans uttalslära. Den här boken påbörjades 2006 och har bearbetats kontinuerligt sedan dess. Mellanliggande versioner har varit kurslitteratur inom lärarutbildningen vid Högskolan Dalarna, Örebro universitet och Umeå universitet. Bosse Thorén är för närvarande verksam som forskare och lärarutbildare vid Umeå universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Svensk fonetik för andraspråksundervisningen
 2. +
 3. Perspektiv på svenskt uttal - Fonologi, brytning och didaktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Perspektiv på svenskt uttal - Fonologi, brytnin... av Elisabeth Zetterholm, Mechtild Tronnier (häftad).

Köp båda 2 för 631 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Svensk fonetik för andraspråksundervisningen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Trist sättning
  Lejonmamman, 23 mars 2018

  Den här boken har alldeles för tät text. För kort radavstånd och även avstånd mellan stycken. Det gör den onödigt tråkig och svårläst.

 2. Korrekturläsning?
  ditay, 1 december 2015

  Det verkar som om boken inte korrekturläste eftersom texten innehåller en hel del fel, bokstäver som fattas och meningar som är ofullständiga. Detta försvårar läsningen och förståelsen.

Visa alla 2 recensioner