Den gudomliga komedin (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
651
Utgivningsdatum
2014-11-11
Förlag
Vulkan
Översättare
Mikael Argenziano
Dimensioner
204 x 128 x 34 mm
Vikt
702 g
SAB
Hce.03
ISBN
9789163764356

Den gudomliga komedin

(5 röster)  |   Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2014-11-11
244
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Vid översättningar av utländska klassiker råder i vårt land något som i mångt och mycket liknar en konvention: resultatet bör vara kompatibelt med ett modernt och idiomatiskt svenskt språkbruk. I min översättning har jag resonerat annorlunda. Min fundamentala utgångspunkt har varit att ligga så nära originaltexten som möjligt för att bevara dess välljud och musikalitet, eftersom dessa komponenter kan anses vara oundgängliga för att överföra verkets poetiska kvaliteter. Jag har därför försökt att i möjligaste mån slipa bort de grava accenterna - detta genom att i vissa fall använda inverterad ordföljd. Tidvis förekommer även satsförkortningar för att göra språket mer rytmiskt och flödande. Man kan alltså med fog påstå att jag tänjer på det svenska språkets gränser för att göra det mer lyhört för originalets estetik. Av samma skäl har jag avstått inte bara från originalets rim, utan också från dess versmått. Kanske måste man här mer än brukligt betona avgrundsskillnaden mellan ett romanskt idiom författat på 1300-talet, och den moderna svenskan. Den skrud som mästaren valde för att gestalta sitt verk är inte nödvändigtvis kongenial för vårt väsensskilda språk.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den gudomliga komedin
 2. +
 3. Hundra år av ensamhet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hundra år av ensamhet av Gabriel García Márquez (storpocket).

Köp båda 2 för 385 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Den gudomliga komedin. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Speciell bok
  Christer Lindblad, 13 maj 2023

  Svårt att peka på särskilda stycken, men att läsa om hur Dante placerat Muhammed i Helvetet är ett av dem.

 2. Ett intressant tidsdokument
  Stina Fajersson, 29 juli 2016

  Ta god tid på dig när du läser den. Det är en allegori, och som sådan kryllar den av liknelser och symbolism. Det är spännande att följa honom på resan, och det känns att det finns en oerhörd rädsla i hans text som säkert smittade av sig till samtiden som läste hans bok. Den minst inspirerande delen är den om Paradiset. Det känns att han går igång mycket mer när vandringen pågår i helvetet.
  Och...... lite häftigt att känna att man har läst boken, som ibland kommer upp på tal i olika sammanhang :)

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Dante Alighieri