Enklaven (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Enklaven (del 1)
Antal sidor
401
Utgivningsdatum
2014-11-20
Upplaga
1
Förlag
Utopium
Medarbetare
Svensson, Johanna (red.)
Dimensioner
208 x 135 x 25 mm
Vikt
442 g
SAB
Hc
ISBN
9789163764615
Enklaven (häftad)

Enklaven

(14 röster)  |  Läs 6 recensioner
Häftad Svenska, 2014-11-20
170
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Året är 2196. Miljöförstöring och ekonomisk kollaps har förändrat världen. Sverige är endast beboeligt i de södra delarna, dit inlandsisen ännu inte nått. De som inte tillhör den styrande eliten tvingas kämpa för sina liv i flyktingläger, där människovärde är ett relativt begrepp och rättsstaten sedan länge förlorat all kontroll.
Enklaven är den enda utomstående betraktaren till samhällets förfall. En organisation som verkar i avskildhet - utanför statens gränser och bortom dess inflytande. I en bräcklig symbios med inrikesförsvaret banar Enklaven sin väg framåt i ett försök att erbjuda mänskligheten en sista chans till räddning. Plötsligt växer ett oväntat hot fram, något som för alltid kan förändra balansen i världen.
Fyra vänner väljs ut för ett uppdrag som kastar dem ut i den hotfulla omvärlden, på en resa över havet, mot ett osäkert öde. Av de fyra är det bara en som känner till det sanna målet - och den fruktansvärda konsekvensen av ett misslyckande.

Detta är den första delen i serien om Enklaven.

Enklaven utforskar våra livsvillkor i en möjlig framtid. Gestaltat som en spänningsroman målar den upp en konfliktfylld värld där samhälle, teknologi och sociala villkor aldrig lyckades realisera drömmen om en upplyst framtid. Istället har världen stagnerat. Visionerna har sedan länge fallerat och röjer istället en primitiv och mörk sida av mänskligheten. Mitt i allt detta rymmer Enklaven även hoppfullhet och inspirerande tankar om vår obändiga strävan mot en bättre värld.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Enklaven
 2. +
 3. En evighet från dig

De som köpt den här boken har ofta också köpt En evighet från dig av Jenny Colgan (pocket).

Köp båda 2 för 245 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Enklaven. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En bok som stannar kvar
  Lene, 26 juni 2020

  En riktigt bra bok.
  Som med alla bra böcker tar det en stund att komma in i den, men sen är det en resa som heter duga.
  Huvudpersonerna känns trovärdiga och bakgrunden genomtänkt. Handlingen är mörk, men inte nattsvart vilket är en imponerande balansakt.
  Enklaven är välskriven och det ger ett fantastiskt driv som gör den svår att lägga ifrån sig.
  Om du letar efter lite glättig slöläsningen är det inte Enklaven du letar efter, men är det lite mer än så du vill ha då rekommenderas den varmt.

 2. En bok alla borde läsa
  Eken, 1 januari 2015

  Det här är en av de bästa böcker jag läst. Inte bara för handlingen utan för att det som skildras mycket väl kan vara människans framtid. En mörk och dyster, men inte osannolik framtid. Berättelsen lämnade mig med en klump i magen och huvudet fullt av tankar.

 3. En framtidsvision du inte delar med dina barn
  Johan , 15 december 2014

  En fantastiskt gripande berättelse om världen efter det stora sammanbrottet. Det är inte utan att man reflekterar över frågor som, kan det här hända och hur sårbart är vårt samhälle egentligen?

  Efter en lite trevande men händelserik inledning griper historien tag i dig och driver dig vidare in i Enklavens värld, du är fast i den här berättelsen. Mattias har lyckats skriva en framtidsskildring som skrämmer, men även får mig att stanna upp och tänka efter.

  Jag väntar redan på uppföljaren, för det kommer väl en snart?!

 4. Superb dystopisk spänningsroman om möjlig framtid
  Nicoj, 14 december 2014

  En bok som rekommenderas å det allra varmaste för den som gillar framtidsskildrande dystopiska spänningsromaner! Och för den vill läsa en välskriven roman som inte alla andra redan har läst eller läser! Med tanke på svårigheten för en oberoende utgiven bok att nå ut till potentiella läsare, misstänker jag att läskretsen inom en överskådlig framtid kommer att vara mycket mindre än boken förtjänar. Men desto större anledning att läsa boken redan nu. För vem vill inte vara först med att läsa och... Läs hela recensionen

 5. Spännande bok
  MV, 27 november 2014

  Detta var en mycket bra och spännande bok i mitt tycke och efter den mäktiga inledningen är man fast. Rekommenderas varmt!

 6. Boken ville inte lämna mina sinnen efteråt
  Viskan, 20 november 2014

  Boken fick mig att själv fantisera kring hur framtiden kommer gestaltas. Den är skriven med en uppriktighet och kanske med lite distans så den känns lite som en dokumentär, därav också trovärdig.
  Är det möjligt att det är denna utveckling vi har framför oss?
  Det är en särskild stämning i boken, det finns alltid någon kvavt och outtalat vilket gör att den griper tag i mig och vill inte riktigt släppa mig. Kanske är det den dystra framtid vi alla har att möta....
  När jag läst sista... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner